breaking newsΕλλάδα

Πρωτοφανές! Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε επιδεικτικά να κάνει τον σταυρό της

Με μάσκες και… αγκωνιές, αντί για χειραψίες, τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό, που αποδείχθηκε όμως… άνθρακας.

Οι πέντε ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσπαθεί δήθεν να ξεχωρίσει, καταφέρνοντας όμως ακόμη μια φορά ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό διότι η επιδεικτική άρνηση της Προέδρου να κάνει τον σταυρό της κατά τη διάρκεια της τελετής μόνο θλίψη προκάλεσε.

Στην κυβέρνηση μπήκαν μόλις τρία νέα πρόσωπα, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, που αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Εργασίας, η Ζωή Ράπτη, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, καθώς και ο Νίκος Ταγαράς, που αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος.

Επίσης, σε αναπληρωτές υπουργούς από τη θέση του υφυπουργού που ήταν αναβαθμίζονται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, πλέον αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, και ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις.

Οι νεοεισερχόμενοι και οι αναβαθμισμένοι φορούσαν μάσκες, τις οποίες είχαν λάβει ως δώρο νωρίτερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μάσκα φορούσε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ο πρωθυπουργός, ενώ λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων άπαντες είχαν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Δεν έγιναν πηγαδάκια ούτε φυσικά χειραψίες, οι προσκεκλημένοι ήταν ελάχιστοι και όλοι τηρούσαν σε γενικές γραμμές τις απαραίτητες αποστάσεις.

Να σημειωθεί ότι οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκες. Η μεγαλύτερη πάντως έκπληξη της ορκωμοσίας ήταν η αδικαιολόγητη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν είχε απολύτως κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί.

Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης, του οποίου οι αρμοδιότητες ψαλιδίστηκαν άγρια με την αναβάθμιση του τέως υφυπουργού του, πλέον αναπληρωτή του, Νίκου Παπαθανάση, παρέστη στην τελετή προκειμένου να αποδείξει ότι δεν θίχτηκε από τον ανασχηματισμό και την υποβάθμισή του.

Βεβαίως, ο ίδιος ισχυρίστηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους, δίχως να πείθει κανέναν, «ήρθα να μοιραστώ μαζί του αυτή την όμορφη στιγμή», ενώ στη συνέχεια με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε σχετικά με τον Νίκο Παπαθανάση: «Όχι μόνο χάρηκα για την πρόοδό του, αλλά αληθινά συγκινήθηκα σήμερα. Πέρα ως πέρα τού άξιζε».

Σημειωτέον ότι πλέον ο κ. Παπαθανάσης αναλαμβάνει δύο εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά και τις ΣΔΙΤ. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του έκανε λόγο για μια «μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση».

Όσο για τον πρωταγωνιστή του ανασχηματισμού Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαχείριση των 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, δήλωσε ότι «για να τα καταφέρουμε, χρειαζόμαστε αποτελεσματικότητα και σκληρή δουλειά».

 

dimokratianews
Back to top button