breaking newsκοινωνία

Σκάνδαλο: Για 3 ευρώ μένουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί

Μπορεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καυχιέται για την άμεση οργάνωση και επίλυση των δημοσιονομικών θεμάτων από ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αυτό όμως που αποδεικνύει είναι ότι όλα «στήνονται» υπό άκρα προχειρότητα που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου.

 

Μετά το φιάσκο με vouchers  της «ντροπής», κατά τα οποία οι επιστήμονες έπρεπε να παρακολουθήσουν χαμηλής ποιότητας σεμινάρια κατάρτισης ώστε να λάβουν την επιδότηση, ένα νέο σκάνδαλο αναδύεται στον χώρο της Παιδείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος, 10.000 από αυτούς που υπέβαλλαν αίτηση για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, θα μείνουν άνεργοι λόγω ασάφειας στις οδηγίες αλλά και σωρεία λαθών.

Πλήρωσαν 3 ευρώ για να μείνουν απ’ έξω

Ο λόγος; Η μη καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε κανονικά αλλά λόγω του ότι το σύστημα έβγαζε δύο επιλογές στα παράβολα, δεν διευκρίνιζε ποιο ήταν εκείνο που έπρεπε να πληρωθεί, ούτε φυσικά ενημέρωνε για τυχόν λάθη στις καταθέσεις χρημάτων.

Σε συνέχεια του υποβιβασμού, μεγάλη αδικία για τους καθηγητές, αποτελούν και οι πίνακες κατάταξης οι οποίοι είναι γεμάτοι λάθη, καθώς έχουν παραληφθεί τίτλοι, μεταπτυχιακά και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το 20% των υποψηφίων που έμεινε εκτός, εξαιτίας της «προχειρότητας» που υπό βαθύτερες σκέψεις θα μπορούσε να μοιάζει με «Κόλπο Γκρόσο» που καταδικάζει τους καθηγητές σε 3 χρόνια ανεργία.

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Το μεγαλύτερο Σκάνδαλο, των τελευταίων ετών λαμβάνει χώρα, αυτές τις μέρες στην παιδεία, οι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, απορρίπτει 10.000 και παραπάνω αναπληρωτές, με πρόφαση, την μή καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, που στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή έγινε κανονικά, το σύστημα έβγαζε δύο παράβολα, άλλα τα ακύρωνε, δεν υπήρχαν σαφής οδηγίες , δεν ερχόντουσαν ενημερώσεις για τυχόν λάθη στην κατάθεση των χρημάτων και ολοκλήρωση της αίτησης.

Για 3 ευρώ θα μείνουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί για προχειρότητα του συστήματος, επίσης ακόμη και οι πίνακες κατάταξης είναι γεμάτοι λάθη, σε πολλούς εκπαιδευτικούς δεν έχουν βάλει μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και άλλα κοινωνικά κριτήρια, άρα εκ των πραγμάτων η κατάταξη είναι λάθος, με αποτέλεσμα να αδικηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Σε μια Ελλάδα της Ευρώπης του 2020, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας.

Καμία απάντηση, καμία λύση, πρώτη φορά στην ιστορία θα προσληφθούν άνθρωποι από προσωρινούς πίνακες και αυτό το υπουργείο Παιδείας το θεωρεί σωστό, πρώτη φορά στην ιστορία της παιδείας μένουν εκτός πινάκων το 20% των υποψηφίων, λόγο προχειρότητας του συστήματος και δεν γίνεται το παραμικρό να διορθωθεί αυτό το έκτρωμα που πρόκειται να συμβεί, κάνουν λόγο για ταχύτατη οργάνωση ενώ στην ουσία κάνουν ταχύτατη αποδιοργάνωση, από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους για τα αυτονόητα, οι προσλήψεις μόνο από τους τελικούς πίνακες, τελεία και παύλα.

Δικαιοσύνη, Διαφάνεια , Δημοκρατία

Σύλλογος αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος»

Πηγή:Newsbreak

Back to top button