breaking newsΔιεθνή

Το Μάλμοε στις φλόγες – Η Σουηδική Αστυνομία δεν ελέγχει την κατάσταση!

 

 

Reuters / TT News Agency

Ένα κύμα χαοτικής αναταραχής ξέσπασε στο Μάλμο της Σουηδίας, αφού ακτιβιστές κατά του Ισλάμ μαγνητοσκόπησαν το δημόσιο κάψιμο ενός Κορανίου, πυροδοτώντας διαδηλώσεις που σύντομα κατέληξαν σε ταραχές, με άτακτους διαδηλωτές να πυροβολούν και να συγκρούονται με την αστυνομία, αναφέρει το RT.

 

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος μιας κύριας οδού στο Μάλμοε την Παρασκευή περίπου στις 7:30 μ.μ. τοπική ώρα για να διαμαρτυρηθούν αφότου μέλη ενός ακροδεξιού πολιτικού κόμματος οργάνωσαν το κάψιμο του Κορανίου νωρίτερα την ίδια μέρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Καθώς το πλήθος μεγάλωνε, άναψαν φωτιές στο δρόμο και πυρπολήθηκαν αρκετά αυτοκίνητα, προκαλώντας μια ισχυρή ανταπόκριση της αστυνομίας που προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

«Έχουμε συνεχείς και βίαιες ταραχές, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανέναν έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Rickard Lundqvist σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων εν μέσω της διαταραχής.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και οργάνων επιβολής του νόμου στην περιοχή Rosengard του Μάλμοε με πέτρες, τούβλα και πυροτεχνήματα να ρίχνονται σε αστυνομικούς και οχήματα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Το “Allahu akbar” ακούγεται σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, που έδειχναν επίσης ελαστικά και άλλα υλικά να καίγονται στο δρόμο.

Το κάψιμο του Κορανίου που πυροδότησε τις ταραχές πραγματοποιήθηκε από μέλη του Stram Kurs («Hard Line»), ενός ακροδεξιού πολιτικού κόμματος της Δανίας που ιδρύθηκε από το  δικηγόρο και ακτιβιστή κατά του Ισλάμ, Rasmus Paludan το 2017.

Freepen.gr
Back to top button