breaking newsΔιεθνή

Χάος στη Βηρυτό: Δύο τεράστιες εκρήξεις, δεκάδες τραυματίες – Τρόμαξαν ακόμα και στην Κύπρο

Τεράστιο σύννεφο καπνού ανάμεσα στα κτήρια της πρωτεύουσας του Λιβάνου – Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ανθρώπους που είναι καλυμμένοι με γυαλιά και αίμα – Ανησυχία και στην Κύπρο – Πολλοί πολίτες της Κύπρου τηλεφωνούσαν στην Αστυνομία για να μάθουν από που προερχόταν ο εκκωφαντικός ήχος

beirut-00

 Δείτε βίντεο στα οποία αποτυπώνονται οι στιγμές πανικού


 

Χάοτικές στιγμές καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, με δύο τεράστιες εκρήξεις να συγκλονίζουν την περιοχή. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων και τα τζάμια κατοικιών έσπασαν, ενώ το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τις εκρήξεις προκλήθηκε εκτεταμένες ζημιές. Μέχρι στιγμής δεν αποσαφηνιστεί η αιτία των εκρήξεων.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πρώτη έκρηξη ταρακούνησε το λιμάνι της Βηρυτού, λίγο μετά τις 18:00, τοπική ώρα. Όπως φαίνεται και στα βίντεο, στα οποία απαθαντίζεται το τρομακτικό σκηνικό, ο καπνός που βγαίνει από τα κτήρια είναι τεράστιος και πολύ πυκνός.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πρώτη, προκαλώντας καταστροφές στα κτήρια της περιοχής.

καπνός που βγαίνει από τα κτήρια είναι τεράστιος και πολύ πυκνός.

livanos__2_
livanos__3_
livanos__7_

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πλήθος από βίντεο, στα οποία αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής. Ανταποκρίτρια του γαλλικού μέσου ενημέρωσης France24, είπε ότι η πρώτη έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από εκτόξευση πυραύλου. Όπως ανέφερε, δε, είδε γείτονές της καλυμμένους με αίμα και γυαλιά.

Ανησυχία και στην Κύπρο

Σε ολόκληρη τη Κύπρο ακούστηκε η μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Πολλοί πολίτες τηλεφωνούσαν στα ΜΜΕ και στην Αστυνομία για να μάθουν από που προερχόταν ο εκκωφαντικός ήχος και το ωστικό κύμα που έγινε αισθητό στη μεγαλόνησο.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr πως υπάρχουν πολλές αναφορές για την έκρηξη αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για συμβάν στη Κύπρο.

Κατά την αστυνομία ο ήχος προερχόταν από το λιμάνι της Βηρυτού. Pέρυσι το καλοκαίρι είχε πέσει στη Κύπρο ρωσικός πύραυλος S-200 που είχε εκτοξευθεί από τη Συρία και στόχευε αεροσκάφη του Ισραήλ.

protothema

Back to top button