breaking newsΕλλάδα

Χ.Ακάρ: «Ξεκινάμε συνομιλίες με την Ελλάδα» – «Αφωνία» στην Αθήνα για τη συνάντηση στην Άγκυρα

 

 

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις περί επερχόμενης ελληνοτουρκικής συνάντησης στην Άγκυρα για διαπραγματεύσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ προχώρησε σε νέες δηλώσεις σε πνεύμα «συνεννόησης» λέγοντας πως θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδας-Τουρκίας, για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια στιγμή η η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες, την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, συνεχίζοντας να κρατάει τους Έλληνες πολίτες «στο σκοτάδι», επιδιδόμενη σε μυστική διπλωματία.

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε μιλώντας στον ξένο τύπο χθές το βράδυ ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση.

«Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο τουρκολιβυκό σύμφωνο λέγοντας πως οι αντιδράσεις της Ελλάδας ήταν «προκλητικές και υπερβολικά συναισθηματικές»

 

Pronews
Back to top button