breaking newsΔιεθνή

Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Μπουρούντι ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να «λιθοβολούνται» διότι «επέλεξαν τον διάβολο»

 

«Οι ΗΠΑ είναι βαθιά προβληματισμένες για τις δηλώσεις του προέδρου Εντασιμίε»

Η αμερικανική διπλωματία επέκρινε έντονα χθες Παρασκευή τη βίαιη φραστική επίθεση στην οποία προχώρησε στα τέλη Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του Μπουρούντι, ο Εβαρίστ Εντασιμίε, εναντίον των ομοφυλοφίλων.

«Οι ΗΠΑ είναι βαθιά προβληματισμένες για τις δηλώσεις του προέδρου Εντασιμίε εναντίον ορισμένων ευάλωτων και περιθωριοποιημένων πολιτών του Μπουρούντι», τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάθιου Μίλερ.

«Καλούμε το σύνολο των πολιτικών ηγετών του Μπουρούντι να σέβεται τα απαράγραπτα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια», πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί άμεσα στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μεν, αλλά προφανώς σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Εντασιμίε την 29η Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Μπουρούντι χαρακτήρισε εκείνη την ημέρα τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου «βδελυρή πρακτική» κι έκρινε πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια πρέπει να «λιθοβολούνται», διότι «επέλεξαν τον διάβολο» κι αποτελούν «κατάρα» για τη χώρα.

Στη χριστιανική, κοινωνικά συντηρητική χώρα των Μεγάλων Λιμνών, στην κεντροανατολική Αφρική, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αποτελούν ποινικό αδίκημα το οποίο επισύρει ποινές φυλάκισης ως και δύο ετών.

PrimeNews.

Back to top button