breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 Ο κυβερνήτης του Τέξας απαγόρευσε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα
Φωτογραφία αρχείου ΑP

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ η διοίκηση Μπάιντεν αναμένεται να ορίσει τους κανόνες που θα απαιτούν τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με πάνω από 100 υπαλλήλους, διαφορετικά θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ για τον κορωνοϊό. 

«Καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να επιβάλλει απόδειξη εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε ένα άτομο- συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων ή καταναλωτών- που διαφωνεί με αυτό τον εμβολιασμό για οποιοδήποτε λόγο προσωπικής συνείδησης που βασίζεται σε θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους», ανέφερε το διάταγμα που υπέγραψε ο Άμποτ. 

Παράλληλα σημείωσε ότι ενθαρρύνονται ισχυρά να κάνουν τα εμβόλια όσοι τα δικαιούνται, αλλά αυτό «πρέπει πάντα να είναι εθελοντικό για τους Τεξανούς». 

Πρόσφατα το Τέξας είδε μείωση των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών. Όμως, εξαιτίας της αύξησης των θανάτων από την πρόσφατη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα η πολιτεία πλησιάζει γρήγορα τους συνολικά 67.000 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας. 

Προηγουμένως, ο Άμποτ είχε απαγορεύσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις κυβερνητικές υπηρεσίες της πολιτείας, αλλά μέχρι τώρα είχε επιτρέψει στις εταιρείες να αποφασίσουν οι ίδιες τους κανόνες για τους εργαζομένων τους. 

 

Με πληροφορίες από AP

Back to top button