Διεθνή

Ιερέας Μάρτυρας! Ρώσος στρατιωτικός ιερέας σκοτώθηκε σε επίθεση ρουκετών του ουκρανικού στρατού σε περιοχή του Belgorod της Ρωσίας! Είναι το 1ο θύμα επί ρωσικού εδάφους από αρχή πολέμου!!!

ο ιερέας μάρτυρας

Ένας Ρώσος στρατιωτικός ιερέας σκοτώθηκε σε επίθεση ρουκετών του ουκρανικού στρατού στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο π. Oleg Artyomov υπηρετούσε στο χωριό Zhuravlyovka στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας την Πέμπτη όταν η περιοχή «δέχτηκε βομβαρδισμό από ουκρανικό Smerch (εκτοξευτή ρουκετών) και σκοτώθηκε», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός είναι ο πρώτος δημοσίως αναφερόμενος θάνατος σε ρωσικό έδαφος από ουκρανικό βομβαρδισμό από τότε που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Artyomov, ένας Κοζάκος, ήταν βοηθός διοικητής για την εξυπηρέτηση των πιστών σε μια στρατιωτική μονάδα τη στιγμή του θανάτου του, είπε η εκκλησία.

Το Zhuravlyovka βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, που συνορεύει με την περιοχή του Χάρκοβο.

Γεννημένος το 1957, ο Artyomov ήταν αξιωματικός του ναυτικού που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως ιερέας σε υποβρύχια και σε ρωσικό ερευνητικό πλοίο, είπε η εκκλησία.

Δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας..

dimpenews.com

Back to top button