Διεθνή

Οι αντι-αποικιοκράτες κινηματίες στο Νίγηρα κατήγγειλαν όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες με Γαλλία. Φέυγουν τα ξένα στρατεύματα. Αφγανιστάν Γαλλίας … ο Νίγηρας!!!!

Η Γαλλία οφείλει να φύγει

Οι αντι-αποικιοκράτες κινηματίες στο Νίγηρα κατήγγειλαν όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες με Γαλλία. Φέυγουν τα ξένα στρατεύματα. Αφγανιστάν Γαλλίας … ο Νίγηρας!!!!

Οι αντιδυτικοί αντιποικιοκράτες κινηματίες στο Νίγηρα με επικεφαλής τον στρατηγό Tiani δήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης ότι καταγγέλουν διάφορες στρατιωτικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί με τη Γαλλία, οι οποίες αφορούν ειδικότερα τη «στάθμευση» του γαλλικού αποσπάσματος και την «κατάσταση» των στρατιωτών που είναι παρόντες στο πλαίσιο του αγώνα κατά των τζιχαντιστών , σε δελτίο τύπου που διαβάστηκε στην εθνική τηλεόραση.

«Μπροστά στην επιπόλαια στάση και αντίδραση της Γαλλίας στην κατάσταση» στον Νίγηρα, «το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (CNSP, στρατιωτικός στην εξουσία), αποφάσισε να καταγγείλει τις συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας με αυτό το κράτος, », δήλωσε ο συνταγματάρχης Amadou Abdramane, μέλος των πραξικοπηματιών.

Ζήτω η Ρωσία.

συμφωνίες

Αυτή η καταγγελία αφορά πολλές συμφωνίες που συνήφθησαν ιδίως το 1977, το 2013, το 2015 και το 2020 και αφορούν πολλά ουσιώδη σημεία της σχέσης μεταξύ του Νιαμέι και του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένης της «τεχνικής στρατιωτικής συνεργασίας», «του νομικού καθεστώτος της επέμβασης του στρατού Γαλλίας στον Νίγηρα για την ασφάλεια στο Σαχέλ», «η στάθμευση και οι δραστηριότητες του γαλλικού αποσπάσματος στρατευμάτων» στο έδαφος της Νιγηρίας ή ακόμη και «το καθεστώς των Γάλλων στρατιωτών που είναι παρόντες στον Νίγηρα».

Η Γαλλία να ξεκουμπιστεί από Αφρική

O στρατηγός του κινήματος ο Tiani χθες δήλωσε πως δεν θα ενδώσει στις έξωθεν πιέσεις για αποκατάσταση του έκπτωτου προέδρου Mohamed Bazoum.

dimpenews.com

Back to top button