Διεθνή

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Απόλυτη εκτροπή/Πραξικόπημα: H Λετονία απαγορεύει στους βουλευτές να ψηφίζουν στο Κοινοβούλιο αν δεν είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες! Aναστολή μισθοδοσίας τους!

Απόλυτη εκτροπή/Πραξικόπημα: H Λετονία απαγορεύει στους βουλευτές να ψηφίζουν στο Κοινοβούλιο αν δεν είναι εμβολιασμένοι η νοσήσαντες!! Οι ανεμβολίαστοι βουλευτές τίθενται σε καθεστώς απαγόρευσης. Οι Βουλευτές που εκλέχθηκαν δημοκρατικά αποκλείονται λόγω του υγειονομικού τους στάτους.Aναστολή μισθοδοσία τους. Κλιμάκωση! Πρώτο Πραξικόπημα Υγειονομιστών-Βιονομιστών σε χώρα της ΕΕ και παγκοσμίως.

Είναι ικανοί για όλα…Κανείς δημοκράτης πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής στα κορωνοσυστήματα.

Οι Λετονοί βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης για τον COVID-19 θα αναστέλλονται οι αμοιβές τους και δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.

Οι βουλευτές ενέκριναν το μέτρο που τέθηκε σε ψηφοφορία την Παρασκευή με 62 ψήφους υπέρ στο κοινοβούλιο των 100 εδρών.

«Από τις 15 Νοεμβρίου, ένας βουλευτής θα δικαιούται να συμμετέχει στις εργασίες της Saeima [το κοινοβούλιο της Λετονίας] μόνο εάν έχει προσκομίσει διαλειτουργικό πιστοποιητικό COVID-19 που επιβεβαιώνει το γεγονός του εμβολιασμού ή νόσησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κοινοβουλίου.

«Η καταβολή μηνιαίου μισθού και αποζημίωσης θα ανασταλεί σε βουλευτή της Σαΐμα που δεν θα δικαιούται να συμμετέχει στις εργασίες του κοινοβουλίου», προσθέτει.

Το μέτρο ισχύει επίσης για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα τεθεί σε ισχύ καθώς η χώρα εξέρχεται από το τελευταίο lockdown ενός μήνα αναφέρει το euronews.

dimpenews.com

Back to top button