breaking newsΔιεθνή

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας ισλαμιστών εφήβων που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι συλληφθέντες υμνούσαν το «Ισλαμικό Κράτος» σύμφωνα με την εφημερίδα BILD

Τέσσερις έφηβοι συνελήφθησαν στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία με την υποψία του σχεδιασμού τρομοκρατικών επιθέσεων με ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, τα εντάλματα σύλληψης εναντίον τους εκδόθηκαν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα της Δυτικής Εκκλησίας (30-31 Μαρτίου), κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Εισαγγελίας κατά της Τρομοκρατίας. Οι συλληφθέντες είναι μία 15χρονη, μία 16χρονη και ένας 15χρονος, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ανακριτές, φέρονται να συμφώνησαν να διαπράξουν εγκλήματα – ακόμη και ανθρωποκτονίες. Τις επόμενες ημέρες συνελήφθη και ένας 16χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους για το ίδιο θέμα.

Ποιοι βρίσκονταν στο στόχαστρο των ισλαμιστών εφήβων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι έφηβοι αντάλλασσαν ιδέες σε πλατφόρμα επικοινωνίας, σχετικά με τον σχεδιασμό επίθεσης με μαχαίρια ή βόμβες μολότοφ σε πολλούς στόχους στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ σκέφτονταν να αποκτήσουν και όπλα. Εικάζεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι μεταξύ των στόχων βρίσκονταν αστυνομικοί, εκκλησίες, συναγωγές, εστιατόρια και αθλητικοί σύλλογοι. Η εφημερίδα BILD αναφέρει επιπλέον ότι οι συλληφθέντες υμνούσαν το «Ισλαμικό Κράτος».

Αξιωματικός των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε σχετικά στην BILD ότι «αυτή η υπόθεση αποτελεί παράδειγμα του μεγάλου κινδύνου ταχείας ριζοσπαστικοποίησης νέων μέσω διαδικτύου, ατόμων οι οποίοι δεν είναι σεσημασμένοι από τις αρχές» και απηύθυνε έκκληση προς εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους να ενημερώνουν την αστυνομία για οποιαδήποτε σχετική υποψία τους.

PrimeNews.

Back to top button