breaking newsΔιεθνή

Ισλαμιστής τρομοκράτης δολοφόνησε με μαχαίρι κόπτη κληρικό στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου!!

Ο πατέρας Αρσένιος Ουαντίντ, ένας κόπτης ιερέας σκοτώθηκε από έναν ισλαμιστή στους δρόμους της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Στις 8 μ.μ., μετά την ώρα του Ιφτάρ (Μουσουλμανική Νηστεία/Πρωινό του Ραμαζάνι), μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου με μαχαίρι στο λαιμό το απόγευμα της Πέμπτης 7 Απριλίου 2022

Ο π. Αρσένιος Ουαντίντ,ήταν ιερέας του Ναού της Θεοτόκου και του Αγίου Αποστόλου Παύλου στο Καρμούζ Αλεξάνδρειας.
Ο π. Αρσένιος έκανε μια βόλτα με μια ομάδα νέων στο Al Corniche, τον παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου κατά μήκος του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, ακριβώς στην περιοχή Abu Hayf. Γύρω στις 21:15, μετά την ώρα του ιφτάρ για τη νηστεία του Ραμαζανιού, ένας ζητιάνος πλησίασε τον αδερφό Αρσένιο καθώς επρόκειτο να επιβιβαστεί σε ένα μικρό λεωφορείο με τους νέους και ζήτησε χρήματα απ΄τον π. Αρσένιο. Του τα έδωσε ο π. Αρσένιος.
Καθώς ο αδερφός Αρσένιος έδινε ελεημοσύνη, ένας άλλος άνδρας, ένας Ισλαμιστής φονταμενταλιστής, πλησίασε ήσυχα τον αδερφό Αρσένιο από πίσω. Τράβηξε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε τον π. Αρσάνιο στον λαιμό. Φώναξε, «Αλλάχου Ακμπάρ», τον έσφαξε βίαια και του έκοψε την καρωτίδα. Σε αυτά τα γεγονότα έγιναν μάρτυρες της φρίκης τα νέα παιδιά μαζί του. Ο δολοφόνος συνελήφθη αμέσως. Ο π. Αρσένιος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Sidi Gaber και ξεκίνησαν τέσσερις προσπάθειες ανάνηψης. Δεν απάντησε σε καμία από τις προσπάθειες και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Ριζκ Ουάντιντ γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 και χειροτονήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995 με το όνομα π. Αρσένιος. Ανυψώθηκε στο βαθμό του Ηγούμενου στις 16 Οκτωβρίου 2021 . Στις 7 Απριλίου 2022 δολοφονήθηκε άγρια. Ήταν 61 ετών.

dimpenews.com

Back to top button