breaking newsΔιεθνή

Γάζα: Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απομάκρυνε τα πρόωρα βρέφη από το Αλ Σίφα

Γάζα: Πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν σήμερα 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος στη σελίδα της στο Facebook.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας “για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα”, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και του ΠΟΥ διεξήγαγε χθες μια «επιχείρηση υψηλού κινδύνου» για να μπει μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, παρά τις σφοδρές μάχες που αναφέρθηκαν ότι συνεχίζονται εκεί κοντά και τη μαζική έξοδο ασθενών, γιατρών και άλλων εκτοπισμένων ανθρώπων που βρίσκονται στο κτήριο.

Ένας εκτοπισμένος περιέγραψε μια πανικόβλητη και χαοτική σκηνή καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έψαχναν και έκαναν σάρωση προσώπου σε άνδρες καθώς έφευγαν, απομακρύνοντας άτομα. Σε δήλωση που εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18.11), ο ΠΟΥ είπε ότι η ομάδα του έφτασε αφότου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είχαν εκδώσει εντολές εκκένωσης στους υπόλοιπους 2.500 εσωτερικά εκτοπισμένους που αναζητούσαν καταφύγιο στο νοσοκομείο. Το IDF αρνείται κατηγορηματικά ότι εξέδωσε τέτοια εντολή.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε: «Λόγω χρονικών ορίων που σχετίζονται με την κατάσταση ασφαλείας, η ομάδα μπόρεσε να περάσει μόνο μία ώρα μέσα στο νοσοκομείο, το οποίο περιέγραψε ως «ζώνη θανάτου» και την κατάσταση ως «απελπιστική». «Τα σημάδια βομβαρδισμού και πυροβολισμών ήταν εμφανή. Η ομάδα είδε έναν ομαδικό τάφο στην είσοδο του νοσοκομείου και είπαν ότι περισσότερα από 80 άτομα ήταν θαμμένα εκεί»

Είπαν ότι η εγκατάσταση είχε ουσιαστικά σταματήσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο. «Οι διάδρομοι και οι χώροι του νοσοκομείου ήταν γεμάτοι με ιατρικά και στερεά απόβλητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό με το οποίο μίλησαν ήταν τρομοκρατημένοι για την ασφάλεια και την υγεία τους και ήθελαν να φύγουν».

PrimeNews.

Back to top button