breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι νεκροψίες δείχνουν την αλήθεια: Εμβόλιο Covid βρέθηκε στις καρδιές νεκρών (χωρίς υποκείμενα νοσήματα), 30 ημέρες από τον εμβολιασμό

Ενδιαφέροντα ευρήματα και πιθανώς σχετίζονται με άρρωστους πληθυσμούς…

Το εμβόλιο κατά του COVID-19 ανιχνεύθηκε στις καρδιές ασθενών που πέθαναν μέσα σε ένα μήνα από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν δείγματα ιστού από τις αυτοψίες 25 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 20 που είχαν εμβολιαστεί.

Δείγματα από τις καρδιές τριών ασθενών, οι οποίοι πέθαναν όλοι μέσα σε 30 ημέρες μετά από εμβολιασμό Pfizer, βρέθηκαν θετικά σε αγγελιοφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ (mRNA).

Οκτώ αμφοτερόπλευρα δείγματα λεμφαδένων της μασχάλης, από άτομα που πέθαναν εντός 30 ημερών από το εμβόλιο Moderna ή Pfizer, βρέθηκαν επίσης θετικά.

Τα εμβόλια των εταιρειών είναι mRNA

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την npj Vaccines, δείχνει ότι «το εμβόλιο μπορεί να παραμείνει έως και 30 ημέρες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς», δήλωσε στους The Epoch Times μέσω email ο Δρ James Stone, από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Οι συγγραφείς δήλωσαν ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και πως η έρευνα υποστηρίχθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το οποίο βρίσκεται στη Βοστώνη.

Κατά την ανάλυση ιστών καρδιάς και αμφοτερόπλευρων μασχαλιαίων λεμφαδένων από άλλα εμβολιασμένα άτομα που πέθαναν, δεν ανιχνεύθηκε εμβόλιο.

Επιπλέον, δεν ανιχνεύθηκε εμβόλιο στο ήπαρ, τη σπλήνα ή τους λεμφαδένες του μεσοθωρακίου – παρότι το εμβόλιο ανιχνεύτηκε στο ήπαρ και τον σπλήνα τρωκτικών σε προηγούμενες προκλινικές μελέτες – ούτε ανιχνεύθηκε εμβόλιο σε ιστούς από μη εμβολιασμένους ασθενείς. Τα εμβόλια Pfizer και Moderna είναι γνωστό ότι προκαλούν μυοκαρδίτιδα, μια μορφή καρδιακής φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Τα άτομα στα οποία ανιχνεύθηκε mRNA στην καρδιά δεν είχαν μυοκαρδίτιδα, αν και είχαν ανιχνεύσιμα καρδιακά τραύματα, βρήκαν ερευνητές.

Οι ερευνητές είπαν ότι πίστευαν ότι οι καρδιακοί τραυματισμοί προήλθαν από υποκείμενες ασθένειες και όχι από τα εμβόλια.

«Δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη ότι το εμβόλιο στην καρδιά προκαλεί προβλήματα σε αυτούς τους ασθενείς· ούτε τα αίτια του θανάτου ούτε τα αίτια του μυοκαρδιακού τραυματισμού συνδέθηκαν με τα εμβόλια αυτής της μελέτης», δήλωσε ο Δρ Stone, θέση η οποία αμφισβητήθηκε από τη Δρ Clare Craig, μια Βρετανίδα παθολόγο που ανέλυσε την έρευνα.

“Το εμβόλιο δεν έπρεπε να ήταν εκεί. Υπήρχαν ενδείξεις καρδιακής βλάβης. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι είναι τώρα νεκροί”, είπε η Δρ Craig στους The Epoch Times σε ένα μήνυμα.

Είπε ότι οι ερευνητές έβαζαν πολύ ψηλά τον πήχη για την αιτιότητα. “Στη μεταθανάτια αν υπάρχει σημαντική στένωση των στεφανιαίων αρτηριών, τότε αποδίδεται καρδιακή βλάβη στο ισοζύγιο πιθανοτήτων. Εδώ αυτή είναι μια ξεκάθαρη συσχέτιση, μια ασυνήθιστη εικόνα τραυματισμού του μυοκαρδίου και μια αποτυχία να την επισημάνουμε για αυτό που είναι», είπε η Δρ.Craig

Περισσότερα για την έρευνα

Οι ιστοί συλλέχθηκαν από αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Οι ερευνητές απέκλεισαν ιστούς από ορισμένους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων ασθενών που δεν είχαν σαφές ιστορικό εμβολιασμού ή μη εμβολιασμού και εκείνων που είχαν τεκμηριωμένη προηγούμενη λοίμωξη από τον COVID-19.

Οι ερευνητές ήθελαν να δοκιμάσουν τον ιστό για εμβόλιο υπό το φως της έρευνας που διαπίστωσε ότι τόσο η πρωτεΐνη ακίδας όσο και το mRNA επιμένουν στους μασχαλιαίους λεμφαδένες και στο αίμα για εβδομάδες ή και μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Οι δοκιμές θα βοηθούσαν «να αποκτήσουμε καλύτερη κατανόηση της βιοκατανομής και της επιμονής των εμβολίων mRNA SARS-CoV-2», είπαν. Ο SARS-CoV-2 είναι ο ιός που προκαλεί το COVID-19.

Οι ερευνητές κατέληξαν με ιστούς από 20 εμβολιασμένους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων έξι που έλαβαν μία δόση, 12 που έλαβαν δύο δόσεις και δύο που έλαβαν τρεις δόσεις. Επίσης, σχημάτισαν μια ομάδα ελέγχου πέντε μη εμβολιασμένων ασθενών.

Έξι αμφοτερόπλευρα δείγματα λεμφαδένων της μασχάλης ήταν διαθέσιμα για άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Moderna. Δύο βρέθηκαν θετικά στο εμβόλιο. Δεκατρία ήταν διαθέσιμα για άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Pfizer.

Έξι βρέθηκαν θετικά στο εμβόλιο

Συνολικά, από τα 11 δείγματα αμφοτερόπλευρων μασχαλιαίων λεμφαδένων από ασθενείς που πέθαναν εντός 30 ημερών από τον εμβολιασμό, οκτώ βρέθηκαν θετικοί. Κανένα από τα δείγματα ασθενών που πέθαναν μετά από 30 ημέρες εμβολιασμού δεν ήταν θετικό.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης δείγματα από καθένα από τα εμβολιασμένα άτομα από την καρδιακή αριστερή κοιλία και την καρδιακή δεξιά κοιλία. Από αυτά, τέσσερα δείγματα βρέθηκαν θετικά σε τρεις ασθενείς. Αυτοί ήταν οι τρεις που δέχτηκαν τον πυροβολισμό της Pfizer μέσα σε 30 ημέρες από τον θάνατο. Τα δείγματα ήταν επίσης αρνητικά για COVID-19.

mRNA δεν ανιχνεύθηκε σε κανένα από τα μη εμβολιασμένα άτομα

Οι εμβολιασμένοι ασθενείς ήταν κατά μέσο όρο μεγαλύτερης ηλικίας, με μέση ηλικία τα 64 σε σύγκριση με τα 57.
Ένα υψηλότερο ποσοστό —55% έως 20%— είχαν πρόσφατο καρδιακό τραύμα.

Οι περιορισμοί της έρευνας περιλαμβάνουν τους ερευνητές που δεν εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο το εμβόλιο εισήλθε σε διαφορετικά όργανα.

Κανένας από τους εμβολιασμένους δεν είχε αιτίες θανάτου που συνδέονται άμεσα με το εμβόλιο, αν και τρεις λέγεται ότι σκοτώθηκαν από μυοκαρδιοπάθεια, μια κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από μυοκαρδίτιδα.

Τρεις είχαν περικαρδίτιδα, μια άλλη φλεγμονώδη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια. Άλλες αναφερόμενες αιτίες θανάτου περιελάμβαναν στεφανιαία νόσο, κακοήθεια και νευροεκφυλιστική νόσο.

Ορισμένοι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού έχουν επιβεβαιωθεί ότι προκλήθηκαν από εμβόλια για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων.

Οι ερευνητές είπαν ότι σχεδιάζουν πρόσθετες δοκιμές για να δουν εάν μπορούν να εντοπίσουν την παρουσία των δισθενών εμβολίων, τα οποία ήταν διαθέσιμα από το τρίτο τρίμηνο του 2022 έως πρόσφατα, σε ιστούς. Η Moderna και η Pfizer δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ασθενείς με υπολείμματα εμβολίου στην καρδιά

Για τα τρία άτομα που είχαν ανιχνευθεί mRNA στην καρδιά, το 100% είχε μια επούλωση καρδιακής βλάβης που ξεκίνησε πριν ή κατά τη στιγμή του πιο πρόσφατου εμβολιασμού τους, σε σύγκριση με το 22% των ασθενών που πέθαναν μέσα σε 30 ημέρες από έναν εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν εμβόλιο στην καρδιά τους.

Ένας από τους τρεις ανθρώπους πιθανότατα είχε καρδιακό τραύμα από υποξαιμία ή χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, είπαν οι ερευνητές, και αναφέρθηκε ότι πέθαινε από αιμορραγία στο κρανίο.

Ένας άλλος είχε τραυματισμό στην καρδιά πριν από τη δεύτερη δόση και αναφέρθηκε ότι πέθαινε από σοβαρή στεφανιαία νόσο, η οποία οι ερευνητές είπαν ότι πιθανότατα προκάλεσε τον τραυματισμό.

Ο τρίτος υπέστη καρδιακό τραυματισμό σε μια χρονική περίοδο που επικαλύπτει μια δεύτερη δόση εμβολίου, αλλά οι ερευνητές είπαν ότι το άτομο, που είχε ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας, πιθανότατα υπέστη τον τραυματισμό από καταπόνηση της δεξιάς κοιλίας.

Επειδή η μυοκαρδίτιδα δεν βρέθηκε σε κανέναν από τους ασθενείς, η σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και των θανάτων είναι ασαφής, είπαν οι ερευνητές.

«Ωστόσο, δεδομένου ότι το εμβόλιο mRNA SARS-CoV-2 ανιχνεύθηκε σε καρδιακό μυ με τραυματισμό επούλωσης και ότι τα αποτελέσματα είναι ασαφή προς το παρόν, ίσως είναι συνετό να εξετάσουμε το ενδεχόμενο καθυστέρησης του εμβολιασμού με βάση το LNP σε ασθενείς με πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου», έγραψαν.

Τα νανοσωματίδια λιπιδίων, ή LNP, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα εμβόλια mRNA παρέχουν την πρωτεΐνη ακίδας. Ο Δρ Ram Duriseti, γιατρός στην Καλιφόρνια που δεν συμμετείχε στην έρευνα, εξέτασε τα ευρήματα.

«Αυτά είναι ενδιαφέροντα ευρήματα και πιθανώς σχετίζονται με άρρωστους πληθυσμούς», είπε ο Δρ Duriseti στους The Epoch Times μέσω email. «Αυτές οι μη ειδικές φλεγμονώδεις ανεπιθύμητες ενέργειες αυτών των εμβολίων μπορεί να είναι θανατηφόρες και πρέπει να εξισορροπηθούν με τα οφέλη που προκύπτουν – ειδικά σε έναν κόσμο όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων άνω των 50 ετών έχει κάποια μορφή υβριδικής ανοσίας».

primenews.

Back to top button