breaking newsΕλλάδα

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, για υφαλοκρηπίδα και αποστρατικοποίηση νησιών!

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν στη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την επανέναρξη Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υπό τον πρέσβη Παύλο Αποστολίδη θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη οδικώς, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί στα αεροπορικά ταξίδια προς την Τουρκία, εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Προφανέστατα, στη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών μερικά από τα κύρια θέματα που θα τεθούν θα είναι η υφαλοκρηπίδα και η αποστρατικοποίηση νησιών μας!

Σε άρθρο του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, δηλώνει σχετικά:

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να ανανεώσει όλα τα κανάλια διαλόγου με την Τουρκία χωρίς καμία προϋπόθεση  (…). Απόπειρες προς την κατεύθυνση του αποκλεισμού μιας χώρας όπως η Τουρκία, με τη μεγαλύτερη σχετική ακτογραμμή στην περιοχή, έναν αυξανόμενο πληθυσμό, παραγωγικές δυνατότητες και αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες από τα πλούτη της ίδιας της της γειτονιάς δεν είναι ρεαλιστικές (…). Αναμένουμε από την Ελλάδα να ανανεώσει όλα τα κανάλια διαλόγου με την Τουρκία χωρίς καμία προϋπόθεση. Οι προϋποθέσεις γεννούν άλλες αντιπροϋποθέσεις. Κάθε κρίση μπορεί να δημιουργήσει μια ευκαιρία και πρέπει να την αδράξουμε και να προχωρήσουμε ειρηνικά».

crashonline
Back to top button