breaking newsκοινωνία

Κύπρος – Θα αμφισβητήσουν νομικά τις καταγγελίες οι διαδηλώτες εναντίων των μέτρων για τον κορονοιό

Η Αστυνομία προχώρησε μέχρι στιγμής σε 22 καταγγελίες, που αφορούν διαδηλωτές κατά της μάσκας, ωστόσο αρκετοί από αυτούς θα αμφισβητήσουν νομικά τις καταγγελίες και ήδη αποτάθηκαν σε νομικούς συμβούλους.

Μπορεί η Αστυνομία να μην προέβη σε επί τόπου καταγγελίες για παραβίαση των διαταγμάτων και μη χρήση μάσκας, κατά την προχθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας από άτομα που είναι εναντίον της χρήσης μάσκας, όμως στη συνέχεια ταύτισε 22 συνολικά πρόσωπα στους οποίους είτε εξέδωσε εξώδικα είτε θα προχωρήσει σε καταχώρηση των υποθέσεων στο δικαστήριο. 

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, 18 πολίτες που αναγνωρίστηκαν καταγγέλθηκαν με εξώδικο €300 γιατί δεν έκαναν χρήση μάσκας, ενώ τρεις άλλοι αναγνωρίστηκαν ως εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης και θα προωθηθεί ποινική υπόθεση εναντίον τους στο δικαστήριο γιατί παρέλειψαν να λάβουν μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Επίσης, ένας πολίτης καταγγέλθηκε γιατί πέταξε drone πάνω από την εκδήλωση χωρίς άδεια από το αρμόδιο υπουργείο και χωρίς να πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τις Αρχές, αφού έχουν στα χέρια τους αρκετό οπτικό υλικό από την εκδήλωση, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία είχε προειδοποιήσει πως θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση διαμαρτυρίας. 

Στο μεταξύ, πολίτες που έχουν καταγγελθεί θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα της καταγγελίας τους στο δικαστήριο τόσο όσον αφορά στη μη χρήση μάσκας όσο και ως διοργανωτές της εκδήλωσης. Ειδικά για τους τελευταίους, αναφέρεται ότι αυτοί μπορεί να διοργάνωσαν την εκδήλωση γιατί εναντιώνονται στη χρήση μάσκας, ωστόσο στην εκδήλωση παρεισέφρησαν και άτομα που είναι εναντίον του 5G αλλά και κατά όλων των διαταγμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, αφού θεωρούν ότι περιορίζονται οι προσωπικές τους ελευθερίες. 

Όσον αφορά στη μη χρήση μάσκας, πολλοί που καταγγέλθηκαν φωνάζουν ότι είναι οι μόνοι σε ανοικτό χώρο που καταγγέλλονται γι’ αυτό τον λόγο και συνεπώς υποστηρίζουν ότι υπάρχει δυσμενής διάκριση εναντίον τους.

 

  Μιχάλης Χατζηβασίλης   

philenews

Back to top button