breaking newsΕλλάδα

Κτηνοτρόφος αμύνθηκε του πατρίου εδάφους στον Έβρο απέναντι σε οκτώ Τούρκους και συνελήφθη για… ρατσισμό!

 

 

Το πρωτόγνωρο συμβάν που συνέβη πριν τρεις μέρες το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου είχε μια απίστευτη συνέχεια, καθώς ο άνθρωπος που αμύνθηκε ουσιαστικά του πατρίου εδάφους σήμερα βρέθηκε να… διώκεται με τον αντιρατσιστικό νόμο από τις αρχές της χώρας του με βάση κατηγορίες παρανόμως εισελθόντων Τούρκων.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος μετά από την συμπλοκή του με τους 8 Τούρκους πολίτες βρέθηκε να φέρει βαριές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια από την συμπλοκή, ενώ έπαθε και ρήξη τένοντα του χεριού όπως αναφέρει το e-evros.gr.

Από την άλλη πλευρά ο ίδιος κατηγορείται με τον αντιρατσιστικό νόμο(!) και συγκεκριμένα δέχτηκε την κατηγορία της “παράνομης σωματικής βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”. 

Οι 8 Τούρκοι πολίτες που του επιτέθηκαν του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα για τα οποία και κατηγορούνται όπως και για παράνομη είσοδο στην χώρα. Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος ενδέχεται να δεχθεί βαριά κατηγορία διότι με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο όπου η ποινή πολλαπλασιάζεται με βάση τα άτομα που στράφηκε εναντίον τους. Άρα σημαντικό ρόλο παίζει ο αριθμός των ατόμων που  στάθηκε εναντίον τους. 

Ο ίδιος θέλησε να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία που δίνει μάχη κάθε μέρα στα περάσματα του Έβρου. Όπωςς αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία όλα ξεκίνησαν όταν κτηνοτρόφος που βρισκόταν στον Κάμπο των Φερών αντιλήφθηκε ότι ομάδα Τούρκων εισήλθε παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Ο κτηνοτρόφος ζήτησε από τους οκτώ Τούρκους, οι οποίοι πέρασαν ως πρόσφυγες τα σύνορα, να σταματήσουν και να περιμένουν την Αστυνομία κατι που δεν έκαναν.

Οι Τούρκοι αρχικά επιχείρησαν να τον αγνοήσουν, εκείνος προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, μέχρι που ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσά τους.

 

Pronews
Back to top button