breaking newsΔιεθνή

Λιβύη: Ο Ερντογάν άρπαξε 576 εκατ. δολάρια λιβυκού χρυσού και τον μετέφερε στην Τουρκία

 

Χρυσός, αξίας 576 εκατ. δολαρίων, μεταφέρθηκε από τη Λιβύη στην Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (κεντραριστεροί κεμαλικοί) δήλωσε ότι, χρυσός αξίας 576 εκατ. δολαρίων, από τα αποθέματα χρυσού της Λιβύης, μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Πρόκειται για κανονική λεηλασία της βορειοαφρικανικής χώρας από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν και την ισλαμιστική «διεθνώς αναγνωρισμένη» τουρκολιβυκή κυβέρνηση μαριονέτα της Τρίπολης.

Πριν τρεις μήνες έγινε γνωστό ότι ο ισλαμιστής Τουρκολίβυος επικεφαλής του καθεστώτος της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, μετέφερε 4 δισ. δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας συν ακόμα 8 δισ. δολάρια για να πληρώσει την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη [διαβάστε ΕΔΩ].

Έγκυρες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE εξήγησαν ότι, στον Ερντογάν δεν αρκούν τα δισεκατομμύρια που βρήκε στα λιβυκά δημόσια ταμεία, έσοδα από το πετρέλαιο, τα οποία άρπαξε με αποτέλεσμα ο λιβυκός λαός να πεινά, θέλει και τον χρυσό της χώρας, στην απελπισία του να σώσει την τουρκική λίρα.

Ο λόγος που ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αντιμάχεται το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης, έκλεισε τις πετρελαιοπηγές και τις εξαγωγές πετρελαίου ήταν για να μην καταλήγουν τα έσοδα από το πετρέλαιο στο καθεστώς Σαράτζ -ως «διεθνώς αναγνωρισμένη» κυβέρνηση- και από εκεί να διοχετεύονται στην Τουρκία.

tribune

Back to top button