breaking newsθρησκειαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μ. Καψής προς Α. Γεωργιάδη: Η Θεία Κοινωνία είναι επικίνδυνη για τους πιστούς

 

 

Αναστάσιος Βόπης

 

Ευθεία επίθεση για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης πάνω στο θέμα της Θείας Κοινωνίας δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο κ. Γεωργιάδης, που ήταν καλεσμένος μαζί με άλλους δημοσιογράφους και πολιτικούς για να συζητήσουν διάφορα θέματα της επικαιρότητας, ρωτήθηκε κάποια στιγμή από τους παρουσιαστές και για το αν μπορεί να υπάρξει αν χρειαστεί απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να απαντά πως “την προηγούμενη φορά στο lockdown είχαμε απαγορεύσει κάθε επαφή με τη θεία λειτουργία.

Αν χρειαστεί θα το κάνουμε και τώρα και εγώ προσωπικά θα το υποστηρίξω”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως “μέχρι και σήμερα όμως που μιλάμε δεν είμαστε σε αυτό το σημείο, ούτε έχει υπογραφεί κάποια απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας”.

 

Η παραπάνω απάντηση του Υπουργού δεν κάλυψε τον δημοσιογράφο Μανώλη Καψή, που βρισκόταν και ο ίδιος στη συζήτηση σε διπλανό παράθυρο και ο οποίος με έντονο ύφος, απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη του τόνισε πως “θα ήθελα στο θέμα της Θείας Κοινωνίας περισσότερο ρεαλισμό.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο πάρα πολύ επικίνδυνο για τους πιστούς” προτρέποντας ταυτόχρονα τον Υπουργό πως “πρέπει λοιπόν να πάρετε άμεσα μέτρα. Ο Δερμιτζάκης αυτό είπε. Πάρτε τα λοιπόν, τι φοβάστε;” κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Θέλοντας να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αλλά και της Εκκλησίας πάνω στο θέμα αυτό, ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως “αν αυτό που λέτε ήταν αληθές σίγουρα η Κυβέρνηση αλλά και η Εκκλησία θα συνέβαλαν εποικοδομητικά να παρθούν άμεσα μέτρα όπως και την προηγούμενη φορά”.

Επανερχόμενος στο θέμα της Θείας Κοινωνίας ο κ. Καψής και συνεχίζοντας σε έντονο ύφος, αφού δεν καλύφθηκε ούτε από αυτή την απάντηση, ρώτησε τον Υπουργό: “δηλαδή έχετε αμφιβολίες ότι αν κάποιος έχει κορονοϊό και χρησιμοποιήσει το κουταλάκι δεν θα κολλήσει τον επόμενο που θα έρθει;”

Θέλοντας να κλείσει το θέμα της Θείας Κοινωνίας ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθάρισε πως “μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα που μας έχουν τεθεί υπόψη από τους επιστήμονες, δεν έχουν συνδέσει τη διάδοση της επιδημίας με τη Θεία Κοινωνία, για να είμαστε σοβαροί”.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ 10:50″

 

orthodoxia.info

Back to top button