breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Σουηδοί απέκτησαν ανοσία στον κορωνοϊό: Ελάχιστοι θάνατοι παρά τα κρούσματα – Πέτυχε η αντι-lockdown πολιτική τους

 

 

Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προβεί σε «lockdown» για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νόσου COVID-19, κάνοντας απλά συστάσεις στους πολίτες και κρατώντας την οικονομία της σε λειτουργικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει ο Κιμ Σνέπεν στην εφημερίδα «Politiken» της Δανίας, ειδικός στο θέμα του νέου κορωνοϊού και καθηγητής στο Ινστιτούτο «Niels Bohr» στην Κοπεγχάγη, «η Σουηδία μπορεί να έχει νικήσει την πανδημία».

Στη συνέντευξή του που αναπαράγει και η Daily Mail υποστηρίζει: «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι Σουηδοί έχουν αποκτήσει έναν βαθμό ανοσίας και με ότι άλλο κάνουν για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου, την έχουν ελέγξει».

Υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα, η οποία όμως κρίνεται φυσιολογική καθώς έρχεται το φθινόπωρο και αμέσως μετά ο χειμώνας οι «καλύτερες» περίοδοι μετάδοσης του κορωνοϊού (και όχι μόνο, κάποιοι έχουν «ξεχάσει» τις ιώσεις και την γρίπη).

Για την στρατηγική της Σουηδίας που δίνει έμφαση στην προσωπική ευθύνη και όχι στο «lockdown» για την επιβράδυνση του ιού, οι αρχές έχουν δεχθεί έντονη κριτική αλλά από τις άλλες χώρες που «έκλεισαν» τις οικονομίες τους και θέλουν να πιστεύουν ότι αυτές ακολούθησαν τον «σωστό» δρόμο.

O κορυφαίος επιδημιολόγος Anders Tegnell, o αρχιτέκτονας της «ανοσίας της αγέλης» αποκαλύπτει ότι «Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις ΜΕΘ είναι πολύ χαμηλός και ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ χαμηλός», πρόσθεσε.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι αρχές της Σουηδίας έχουν καταγράψει συνολικά 5.870 θανάτους, περισσότερους από τους Σκανδιναβούς γείτονές της, αλλά επίσης λιγότερους από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία που επέλεξαν σκληρό «lockdown» συνεπώς η στρατηγική της φαίνεται πως την έχει δικαιώσει καθώς η οικονομία της παρέμεινε λειτουργική ενώ οι χώρες που προχώρησαν σε ολοκληρωτικό «κλείσιμο» όπως η Ελλάδα, δεν κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό, αντίθετα τώρα θα αντιμετωπίσουν και δεύτερο κύμα.

Μάλιστα ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι αρχές ΔΕΝ πρέπει να προχωρήσουν σε αυστηρότερα μέτρα καθώς πλέον με την «ανοσία της αγέλης», η Σουηδία έχει αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Pronews

Back to top button