breaking newsΕλλάδα

Πετροπόλεμος με μετανάστες στη Λέσβο

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Λέσβο στο δρόμο του Καρά τεπέ. Οι μετανάστες αντιδρούν στη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό.

 

Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο στον δρόμο του Καρά τεπέ με τους μετανάστες να επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τα nealesvou το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί στο δρόμο του Καρά τεπέ όπου παραμένουν για τέταρτη μέρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ .

Οι αιτούντες άσυλο ζητούν να φύγουν από το νησί και αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο χώρο. “No food just freedom” φώναζαν το μεσημέρι, όταν αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνεται, επίσης, το ανησυχητικό φαινόμενο των εμπρησμών όπως η σημερινή φωτιά, περίπου στις 10.30 το πρωί, σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  nealesvou

Back to top button