breaking newsΕλλάδα

Ποιος ο ρόλος των γερμανικών ΜΚΟ στη Λέσβο;

 

Μετά την οργανωμένη χθες και σήμερα πυρπόληση της Μόρια κάτω από ιαχές «burn Moria burn, bye bye» και την προχθεσινή συμβολική εκδήλωση με τις 13.000 καρέκλες, όσοι και οι μετανάστες στη Μόρια, μπροστά στο γερμανικό κοινοβούλιο παρουσία πολλών Γερμανών βουλευτών όλων των κομμάτων (πλην AfD) φαίνεται πως η Γερμανία θέλει και πάλι να δείξει το «φιλάνθρωπο» προσωπείο της και την “ηθική της ανωτερότητα”, όπως έκανε και το φθινόπωρο του 2015 με την “Willkommenskultur”. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

 

Πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν πως σύντομα η γερμανική κυβέρνηση θα ξεπεράσει τους τελευταίους «ενδοιασμούς» της και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αερομεταφορά στη Γερμανία και των 13.000 της Μόρια.

Ήδη εδώ και καιρό γερμανικές ΜΚΟ μαζεύουν με μεγάλη επιτυχία χρήματα για να καλύψουν το κόστος αυτής της γιγαντιαίας αερομεταφοράς.

Τα κρατίδια του Αμβούργο και της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δέχονται μερικούς από τους «ξεριζωμένους» της Μόρια, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι απαραίτητες διαδηλώσεις ακροαριστερών οργανώσεων στο Βερολίνο για να καταγγείλουν την «ντροπή της Ευρώπης», απαιτώντας «άμεση εκκένωση» της Μόρια από τους μετανάστες και “δυνατότητα υποδοχή τους” στη Γερμανία.

Ενδεικτική της κομματικής ομοφωνίας και η δήλωση του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας του συγκυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Thorsten Frei: «Ανεξάρτητα από το ποιος έβαλε τη φωτιά, οι μετανάστες χρειάζονται αμέσως γρήγορη και μη γραφειοκρατική βοήθεια». Η γενική αίσθηση πάντως είναι ότι όσοι Γερμανοί πολιτικοί μίλησαν σήμερα για την πυρπόληση της Μόρια εκφράζονταν μ΄ έναν τρόπο σαν να είναι η δύσμοιρη Ελλάδα «αποικία» τους.

Εκείνο που παραμένει ν΄ απαντηθεί είναι ο ρόλος σε αυτή την υπόθεση των γερμανικών ΜΚΟ στη Μόρια και ιδιαίτερα της ακροαριστερής Lifeliner με έδρα τη Δρέσδη και ξεκάθαρη ιδεολογία : No-Borders-No-Nations.

Στη Γερμανία υπάρχουν γνώστες του θέματος που θεωρούν την εν λόγω ΜΚΟ ως «το πιο ισχυρό εξωκοινοβουλευτικό χέρι» άσκησης εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης. Ερώτημα προκαλεί ακόμα γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ανέχονται τέτοιες ΜΚΟ παράνομης διακίνησης μεταναστών να λειτουργούν σαν «κράτος εν κράτη» σε ακριτικό νησί της Ελλάδας.

1ο ΥΓ : Υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και πόσο αποτελεσματικές είναι;

2ο ΥΓ : Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις σήμερα για το θέμα της πυρπόλησης είναι πολύ κάτω των δύσκολων περιστάσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό έθνος με το μεταναστευτικό. Όσο για τον αρμόδιο υπουργό μετανάστευσης απλά περιττεύει κάθε σχόλιο.

Back to top button