breaking newsΕλλάδα

”Σέρνουν” την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις: Στην Αθήνα ο Σαρλ Μισέλ

Την στιγμή που η Άγκυρα προκαλεί σε όλα τα επίπεδα, οι ”σύμμαχοι” της χώρας προετοιμάζουν το έδαφος για να ”σύρουν” την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις.   

 

Μία Τουρκία που ετοιμάζει νέα πρόκληση στην Λιβύη, καθώς εδώ και λίγα λεπτά λαμβάνει χώρα συνάντηση μεταξύ Σάρατζ και Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, συζητάνε για την στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.   

Αντίστροφη μέτρηση για διαπραγματεύσεις 

Ο Σαρλ Μισέλ θα αρχίσει κύκλο επισκέψεων με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα επαφές σε Αθήνα, Κύπρο κι ενδεχομένως και Αγκυρα για να προωθήσει την πρότασή του για πολυμερή διάσκεψη σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ανατολικότερα σύνορα της Ευρώπης.  

Ο Μισέλ θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει η συζήτηση και γι αυτό θέλει να βάλει μαζί στο τραπέζι των συζητήσεων Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, αλλά και τις Γερμανία, Γαλλία για να προωθηθεί ο διάλογος και να αποφευχθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία. 

Με λίγα λόγια ο ”πειρατής” Ερντογάν γίνεται ισότιμος συνομιλητής! 

pentapostagma

Back to top button