breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Σύντομα θα είμαστε απλώς… ένας αριθμός

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης μίλησε για τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό.

Σύμφωνα με όσα είπε, στόχοι του υπουργείου είναι κάποια στιγμή οι πολίτες να μπορούν να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους με το κράτος μέσα από τον υπολογιστή και το έξυπνο κινητό τους.

Σχετικά με την κάρτα του πολίτη τόνισε την ανάγκη να ξεπεραστεί το πρόβλημα των πολλών αριθμών με τους οποίους οι πολίτες είναι ταυτοποιημένοι στα διάφορα μητρώα του Δημοσίου. Όλοι αυτά ενοποιούνται και κάθε πολίτης θα έχει έναν αριθμό, που θα ονομάζεται «προσωπικός αριθμός». Το νομοσχέδιο ψηφίζεται την Τρίτη.

«Ο αριθμός αυτός πηγαίνει χέρι – χέρι με τις νέες ταυτότητες», είπε ο κ. Ζαριφόπουλος. Θα έχει ως βάση του τον ΑΦΜ, μπροστά από οποίο θα υπάρχουν τρεις αλφαριθμητικοί χαρακτήρες.

Από τη στιγμή που θα παραλάβουμε τον προσωπικό αριθμό θα πάψουν να ισχύουν οι αριθμοί των ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, δελτίου ταυτότητας κ.λπ. Ο προσωπικός αριθμός θα δίνεται σε όσους γεννιούνται αλλά θα δοθεί και στα ανήλικα τέκνα. Μάλιστα, θα μας ακολουθεί διά βίου.

Απαντώντας στις ανησυχίες των πολιτών για «τσιπάρισμα» στις νέες ταυτότητες, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πως η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας και δεν πρέπει να τη φοβόμαστε».

 

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Back to top button