breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

Το παγκόσμιο σοκ του lockdown και ο διωγμός των χριστιανών απο τους Νεοφασίστες

Λιμοί βιβλικών διαστάσεων… Κρίση στην Ψυχική Υγεία… Οικονομική ύφεση… Ανεργία…  Προσβολή και παραχάραξη της Ορθοδόξου Πίστεως… Διωγμός των χριστιανών

 

 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μέσα σε ένα κλίμα πρωτόγνωρης υστερίας, εκφοβισμού και τρομοκράτησης από τις πολιτικές δυνάμεις και τα ελεγχόμενα και αδρά αμειβόμενα και κατευθυνόμενα συστημικά ΜΜΕ, ο γνωστός χρηματοδότης εταιριών παραγωγής εμβολίων και ταυτόχρονα υπέρμαχος του «ψηφιακού πιστοποιητικού» Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη στο Economist (αρχές του Αυγούστου).

Σε αυτή τη συνέντευξη ο Αμερικανός μεγιστάνας, ανάμεσα στα άλλα, παραδέχθηκε ότι ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο μολυσματικός όσο άλλες ασθένειες και εκτίμησε ότι:

α) η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αντιμετωπιστεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 και β) ότι το 30% με 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί για να ανακοπεί η πανδημία.

Ταυτόχρονα όμως, αποκάλυψε και μια από τις πιο ζοφερές και σοκαριστικές επιπτώσεις των επιβαλλόμενων περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της λεγόμενης «πανδημίας», καθώς ανέφερε ότι στο μεσοδιάστημα εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν στις φτωχότερες χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 90% των θανάτων που θα προκληθούν ως το τέλος του 2021, θα οφείλονται εμμέσως στον ιό και όχι στην ίδια την ασθένεια, καθώς τα lockdown θα μειώσουν την πρόσβαση σε φάρμακα και ιατρική περίθαλψη για άλλες ασθένειες, οι θάνατοι από μαλάρια (ελονοσία) και το HIV θα αυξηθούν και η μειωμένη αγροτική παραγωγή θα φέρει λοιμούς και πείνα. 

Όμως, αυτή η αναφορά του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου ως προς τις δραματικές και ολέθριες επιπτώσεις του lockdown και των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως και στην πατρίδα μας (καραντίνα, περιορισμός κυκλοφορίας, κοινωνική αποστασιοποίηση) με τη βοήθεια και το συστηματικό καταιγισμό κατευθυνόμενων πληροφοριών από τα συστημικά ΜΜΕ.

Ακολούθως, στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου θα παρουσιαστούν οι επιμέρους τομείς που επηρεάζονται σφοδρά και πλήττονται ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού και του lockdown, τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας.

Οι τομείς αυτοί είναι: α) Λιμοί βιβλικών διαστάσεων, β) Κρίση στην Ψυχική Υγεία, γ) Οικονομική κρίση και δ) Ανεργία.

Εν συνεχεία, θα αναπτυχθούν οι οδυνηρές επιπτώσεις του lockdown και των μέτρων περιορισμού στην Ορθόδοξη Πίστη και ζωή.

Τέλος, θα γίνει αναφορά στο επερχόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας, που σύμφωνα με τους επιστήμονες/συνεργάτες της Κυβέρνησης θα «πλήξει» τη χώρα μας γύρω στα Χριστούγεννα και το οποίο αποτελεί προάγγελο ενός νέου διωγμού των χριστιανών.

1) Παγκόσμιες επιπτώσεις από τα μέτρα περιορισμού και του lockdown 

α) Λιμοί βιβλικών διαστάσεων

Από τα μέσα Απριλίου, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ σήμαναν συναγερμό στη διεθνή κοινότητα για την εφιαλτική προοπτική ξεσπάσματος λιμών «βιβλικών διαστάσεων» στον κόσμο το επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό επισημαίνεται στην έκθεση για τις διατροφικές κρίσεις στον κόσμο, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 21 Απριλίου από τον Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του OHE.

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, ο αριθμός των ανθρώπων που θα αντιμετωπίσουν το 2020 «οξεία διατροφική ανασφάλεια» (acute food insecurity) ενδέχεται να διπλασιαστεί και να φτάσει τα 265 εκατομμύρια παγκοσμίως, λόγω των εκτεταμένων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι επιπτώσεις από τους περιορισμούς που συνδέονται με την πανδημία ενδέχεται να φέρουν επιπλέον 130 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα του λιμού φέτος.

Σχετικά με τη δραματική αυτή πρόβλεψη, ο επικεφαλής οικονομολόγος του WFP και διευθυντής της έρευνας Αρίφ Χουσάιν τόνισε ότι: «Η covid-19 ίσως αποδειχθεί καταστροφική για εκατομμύρια ανθρώπους που κρέμονται από μια κλωστή», συμπληρώνοντας επιπλέον ότι: «για τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να τραφούν μόνο αν έχουν κάποιο εισόδημα από τη δουλειά τους, αυτή η κατάσταση μοιάζει με σφυροκόπημα.

Τα lockdown και η παγκόσμια οικονομική ύφεση τους έχουν αποδεκατίσει».

 

β) Κρίση στην Ψυχική Υγεία

Στα μέσα του Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) προειδοποίησε για μια παγκοσμίων διαστάσεων κρίση ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του τμήματος ψυχικής υγείας του Π.Ο.Υ. Ντέμπορα Κέστελ παρουσίασε έρευνα του Π.Ο.Υ. επισημαίνοντας ότι είναι πιθανή μια άνοδος του αριθμού και της σοβαρότητας των ψυχικών ασθενειών και ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Επίσης, έρευνες και δημοσκοπήσεις που διεξάγονται παγκοσμίως, δείχνουν τις επιπτώσεις της covid-19 στην ψυχική υγεία και σε πολλές χώρες έχουν καταγραφεί αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και στρες, ενώ η ενδοοικογενειακή βία παρουσιάζει άνοδο.

Τις ολέθριες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία στις ΗΠΑ επισήμανε ήδη η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (APA), καθώς σε επιστολή που απηύθυνε στις 13 Απριλίου προς το Κογκρέσο, υπογράμμισε ότι «περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών (36%) δηλώνει ότι ο κορονοϊός έχει επηρεάσει σοβαρά την ψυχική τους υγεία». Ταυτόχρονα, δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο στη Βρετανία, αποκάλυψαν ότι οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότεροι για τις ψυχο-κοινωνικές επιπτώσεις της covid-19 από το να αρρωστήσουν οι ίδιοι.

Αυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο, είναι ότι οι επιπτώσεις του lockdown αναμένεται να είναι ολέθριες ειδικά στην ψυχική υγεία των νέων, όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychiatry, και που στηρίζεται σε πάνω από 60 προϋπάρχουσες μελέτες σε θέματα που αφορούν την απομόνωση, τη μοναξιά και την υγεία νέων 4-21 ετών.

Αυτή η έρευνα αναφέρει σχετικά με τη μακροπρόθεσμη επίδραση του εγκλεισμού στην ψυχική υγεία, ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιθανό να εμφανίσουν υψηλά ποσοστά κατάθλιψης και άγχους, καιρό μετά το lockdown και τον τερματισμό της κοινωνικής απομόνωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επισκόπηση, μοναχικοί νέοι μπορεί ενδεχομένως να έχουν έως 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη στο μέλλον και η επίδραση της μοναξιάς στην ψυχική υγεία θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον 9 χρόνια.

Στη χώρα μας, οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία είναι εξίσου ανησυχητικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανοιχτή επιστολή της «Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος» που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, η οποία εστίασε στις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία.

Στην επιστολή αυτή, αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την κρίση στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, όπως:

i) Κατακόρυφη αύξηση των συνταγογραφούμενων ψυχοφαρμάκων.
ii) Αύξηση των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
iii) Mεγάλη ανταπόκριση της εθνικής τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής στήριξης για τους πολίτες που ένοιωσαν ψυχολογική πίεση.

γ) Οικονομική ύφεση

 

Η Παγκόσμια οικονομική ύφεση 2020, επίσης γνωστή ως ύφεση του κορωνοϊού, είναι παγκόσμια οικονομική ύφεση εν εξελίξει και είναι μια από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις 14 Απριλίου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη της G7 είχαν ήδη εισέλθει σε μια βαθιά ύφεση και οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η ύφεση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτήν του 1929 και του 2008.

Η «πανδημία» οδήγησε πλήθος χωρών να εφαρμόσουν μέτρα περιορισμού, με αποτέλεσμα περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού να οδηγηθεί σε καραντίνα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Προκάλεσε σοβαρές επιπτώσεις για τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο μετά από μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του 2019, όπου σημειώθηκε στασιμότητα των αγορών και της καταναλωτικής δραστηριότητας παγκοσμίως. 

Η ύφεση, με τη σειρά της, προκάλεσε ραγδαία αύξηση στην ανεργία σε πολλές χώρες και παράδειγμα γι’ αυτό αποτελεί το ιστορικό υψηλό στις ΗΠΑ, 14,7% για τον μήνα Απρίλιο. Επίσης, η ύφεση προκάλεσε την κατάρρευση της τιμής του αργού πετρελαίου, την κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των χρηματαγορών.

Στη χώρα μας, στις 3 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ύφεση-ρεκόρ, καθώς υπήρξε κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ κατά 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η ύφεση που ανακοινώθηκε, αποτελεί αρνητικό ρεκόρ επίδοσης (όπως και στις περισσότερες χώρες της Δύσης) και είναι πέμπτη χειρότερη επίδοση που σημειώθηκε στην Ευρωζώνη.

H μεγάλη αυτή ύφεση-ρεκόρ καθρεφτίζει τους τριγμούς που δέχτηκε η ελληνική οικονομία τη περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το lockdown και ουσιαστικά παρέμενε κλειστός ο τουριστικός κλάδος.

δ) Ανεργία

 Η Παγκόσμια οικονομική ύφεση προκάλεσε αναπόφευκτα και ραγδαία αύξηση στην ανεργία, όμως στο στόχαστρο του κύματος απολύσεων βρέθηκαν περισσότερο οι νέοι. Ήδη από τα τέλη Μαΐου, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προειδοποιούσε ότι οι νέοι πλήττονται ιδιαίτερα από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Στα τέλη Μαΐου, ήδη ένας στους έξι νέους εργαζόμενους παγκοσμίως είχε χάσει την εργασία του και όσοι έμειναν στην απασχόληση είδαν τις ώρες εργασίας τους να μειώνονται κατά 23% και σε σημαντικό βαθμό είδαν και μείωση εισοδημάτων.

Στην Ελλάδα, στις αρχές του καλοκαιριού, το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 18% σύμφωνα με τις έρευνες εργατικού δυναμικού, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούνιο 1.068.000 άτομα αναζητούσαν εργασία, αριθμός που δεν έχει αποτυπωθεί ποτέ ξανά στην ιστορία του Οργανισμού. Αυτό επιβεβαίωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ήδη έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η ανεργία θα βρίσκεται στο 19,6%, το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.

2) Επιπτώσεις των μέτρων περιορισμού και lockdown στην Ορθόδοξη Πίστη και ζωή και ο διωγμός των χριστιανών 

 

Ως μέσο αποτροπής εξάπλωσης της λοίμωξης του covid-19, οι περισσότερες χώρες επέβαλαν μέτρα περιορισμού, απομόνωσης και lockdown, τα οποία επέφεραν ολέθρια και καταστροφικά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, η ανίερη προτροπή του πατριάρχη Βαρθολομαίου για ανταπόκριση με ακρίβεια στα αντίχριστα και εκκλησιομάχα μέτρα που λάμβαναν οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες των κρατών, καθώς και η ανήκουστη θέση του ότι με τα μέτρα αυτά «δεν θίγεται η πίστη μας», άνοιξαν το δρόμο ώστε Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου ανά τον κόσμο να αρχίσουν με τη σειρά τους να ανακοινώνουν σειρά αντιπατερικών, βλάσφημων και αντορθόδοξων αποφάσεων και ενεργειών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να εφαρμόζονται ανήκουστα μέτρα στις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, όπως κλείσιμο των Ιερών Ναών, αλλαγή του παραδοσιακού τρόπου μετάδοσης της Θείας Ευχαριστίας με την Αγία Λαβίδα (ΑυστρίαΒέλγιοΑμερική) ή ακόμα και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς (ΓερμανίαΛουξεμβούργο).

Στη χώρα μας οι πολιτικοί άρχοντες για να περιορίσουν την εξάπλωση της λεγόμενης «πανδημίας» του κορωνοϊού, ακολούθησαν την ίδια οδό, επιβάλλοντας μέτρα περιορισμού, εγκλεισμού και lockdown.

Οι ολέθριες προβλεπόμενες επιπτώσεις και τα δυσβάσταχτα αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία είναι ήδη ορατά.

Το πιο οδυνηρό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση της χώρας με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας και με την ταυτόχρονη συνεργασία και αρωγή της διοικούσας Εκκλησίας (δηλαδή της Δ.Ι.Σ.), ξεκίνησε να εφαρμόζει από το Πάσχα μια σειρά αντίχριστων και βλάσφημων μέτρων και αποφάσεων στο χώρο της Θείας Λατρείας.

Αποφάσεις πρωτοφανείς, οι οποίες είχαν ως στόχο και σκοπό την προσβολή και την παραχάραξη της Ορθοδόξου Πίστεως

Έτσι, με μια ανίερη σειρά βλάσφημων Εγκυκλίων και Δελτίων Τύπου (12) και με πρόσχημα την επιδημία, η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος δε δίστασε να συνταχθεί πλήρως στο πλευρό της αντίχριστης πολιτικής εξουσίας και να εφαρμόσει κατά διαστήματα πρωτόγνωρα μέτρα, όπως:

την απαγόρευση των Ιερών Ακολουθιών, την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών στους Ι. Ναούς και τις Ιερές Μονές «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν», την απαγόρευση της χρήσης των εξωτερικών μεγαφώνων των Ι. Ναών, την εφαρμογή υγειονομικών μέτρων μέσα στους Ιερούς Ναούς, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας κλπ.

Ταυτόχρονα, οι χριστιανοί που θέλησαν να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, εκδιώχθηκαν από τις αστυνομικές αρχές και λοιδωρήθηκαν βάναυσα από τα χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ, ενώ ευλαβείς πιστοί που συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου του Κυρίου καταδικάστηκαν με πρόστιμα και φυλάκιση έξι μηνών. Γεγονότα που σηματοδότησαν την έναρξη ενός νέου κύματος διωγμού των χριστιανών.

Μέσα σε αυτό το δραματικό πλαίσιο, ο πρωθυπουργός της χώρας, λίγες μέρες μόνο μετά την Ανάσταση και την ώρα που οι Ιεροί Ναοί ήταν ακόμα κλειστοί για τους πιστούς, αποκάλυπτε τις προθέσεις του για το μέλλον, καθώς δήλωνε με αποφασιστικότητα:

«δεν υπάρχει επιστροφή στην προ κορωνοϊού πραγματικότηταζούμε ήδη αλλιώς». Τα πάντα αλλάζουν και η «νέα κανονικότητα» που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί άρχοντες εδραιώνεται με ταχείς ρυθμούς, μεθοδικά και συστηματικά. Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες, οι γνωστοί συστημικοί επιστημόνες/λοιμωξιολόγοι προανήγγειλαν μέσω των εγχώριων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ ότι το χειρότερο σενάριο είναι το δεύτερο κύμα της επιδημίας που θα πλήξει την πατρίδα μας «περίπου γύρω στα Χριστούγεννα, τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου».

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, όλα προμηνύουν ότι ο διωγμός των ευλαβών πιστών και η παραχάραξη της Ορθόδοξης Πίστης και Λατρείας θα συνεχιστεί και αυτό το χειμώνα, καθώς τα επιβαλλόμενα ανίερα και βλάσφημα μέτρα «προστασίας» θα συνεχίσουν να απειλούν και να προσβάλλουν με ακόμα μεγαλύτερη μανία την παραδοθείσα Πίστη των Αγίων Πατέρων.

Την ώρα που τα δαιμονικά σύννεφα συσσωρεύονται πάνω από τη πατρίδα μας και καθώς η διοικούσα Εκκλησία και οι εκκλησιαστικοί ταγοί έχουν ταυτιστεί πλήρως με το θέλημα του Καίσαρα, ο ευλαβής λαός καλείται να προστατέψει και υπερασπιστεί την Ορθόδοξη Πίστη.

Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, προσπαθώντας να αφυπνίσει τις ψυχές των ορθοδόξων χριστιανών με τις ομιλίες του, δήλωνε χαρακτηριστικά ότι ο λαός φταίει όταν αποδέχεται τις κακές αποφάσεις των αρχόντων του και όταν οι εκκλησιαστικοί άρχοντες επιβάλλουν βλάσφημες και αιρετικές θέσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, συμπλήρωνε ο αγαπημένος Γέροντας, ο λαός επιβάλλεται και πρέπει να αντιδρά, να φωνάζει και να διαμαρτύρεται.

 Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά, καθώς ο Θεός αιρει το προστατευτικό Του πέπλο, τη Χάρη και την προστασία Του και τιμωρεί και τους άρχοντες και το λαό.

«Όταν ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρηθούν και οι άρχοντες και ο λαός. Γιατί τιμωρείται ο λαός; Διότι απεδέχθει την αμαρτία που εργάζονται οι άρχοντες. Όπως και να έχει το πράγμα, μόνον όταν ο λαός αντιδράσει, τότε δεν θα τιμωρήσει ο Θεός το λαό. Αυτό να το ξέρουμε πολύ καλά. Γι αυτό, ο λαός πρέπει όταν βλέπει κάτι κακό, να αντιδρά. Το ίδιο πράγμα ισχύει και εις την Εκκλησίαν, όταν άρχοντες κακοί επιβάλλουν, φερ’ ειπείν, αιρετικές θέσεις ή ό,τι άλλο, ο λαός θα φωνάξει, θα διαμαρτυρηθεί. Θα επαναλάβω, δεν θα κάνει επανάσταση, αλλά θα διαμαρτυρηθεί και αυτό σημαίνει υγεία και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθεί ο λαός. Όταν όμως ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρήσει ο Θεός και τους άρχοντες και το λαό» (απόσπασμα ομιλίας του π. Αθανασίου Μυτιληναίου).

 

katanixi

Back to top button