breaking newsΕλλάδα

Υποκίνηση από ΜΚΟ στον εμπρησμό της Μόριας

Αναζητείται και έκτος αλλοδαπός εμπρηστής

Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις αλλοδαπών, τους οποίους κατηγορούν για τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας, ενώ υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες ότι επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο από ομάδες νεαρών, οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση κάποιων ΜΚΟ, με μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό πυρπόλησαν το κέντρο φιλοξενίας.

Μάλιστα, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, όλοι τους Αφγανοί, οι 2 ασυνόδευτοι ανήλικοι 17 ετών (ή τουλάχιστον έτσι έχουν δηλώσει όσον αφορά στην ηλικία τους). Ωστόσο, αναζητείται να ακόμα άτομο, επίσης Αφγανός.

Ο ένας από τους ανήλικους εμπρηστές την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους ασυνόδευτους ανήλικους σε δομή φιλοξενίας στην Πιερία, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ αλλά και της Ασφάλειας Αττικής που έφτασαν στο νησί, σχεδόν την ίδια ημέρα του εμπρησμού του ΚΥΤ πραγματοποίησαν σαρωτικές έρευνες. Καταγράφηκαν με ειδικά μηχανήματα ακόμα και οι κινήσεις συγκεκριμένων ατόμων, μέσω του στίγματος που έδινε την επίμαχη ημέρα το κινητό τους τηλέφωνο.

Επίσης, που περιήλθαν στα χέρια των αστυνομικών αποκαλυπτικά βίντεο αλλά και καταθέσεις μαρτύρων που κατέδειξαν τους δράστες του εμπρησμού.

Όταν πια συγκεντρώθηκαν ικανά στοιχεία, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις, σχηματίζοντας παράλληλα δικογραφία σε βάρος των νεαρών Αφγανών.

Η έρευνα, όμως, δεν έχει σταματήσει, καθώς υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις για υποκίνηση του εμπρησμού από μέλη ΜΚΟ που δεν έχουν καν παρουσία στο νησί, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έπειτα από διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησαν σε τέσσερις κλειστές ομάδες στο Facebook, όπου ανακάλυψαν μηνύματα για την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας!

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Back to top button