breaking newsΕλλάδα

Όταν είσαι κυβέρνηση και πανηγυρίζεις την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις μετά από 35 ημέρες

 

 

 «Είναι ένα θετικό βήμα. Περιμένουμε να έχει συνέπεια και συνέχεια, περιμένουμε να το αξιολογήσουμε και να προχωρήσουμε όπως έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό ότι είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από κει που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 για τη λύση της μοναδικής διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών» δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Αν μετά από 35 ημέρες ερευνών εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου το Ορούτς Ρέις χάρη και στην ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε το γκριζάρισμα της περιοχής, εμείς μιλάμε για…θετικό βήμα, θα πρέπει να προβληματιστούμε σοβαρά ως προς το που δείχνει να πηγαίνει η κατάσταση.

Kι ενώ δεχόμαστε διαρκώς υβριστικές και υποτιμητικές αναφορές (πχ μεζές) από Τούρκους αξιωματούχους.

Επιπλέον θα πρέπει να δούμε τι θα ακολουθήσει με το γεωτρύπανο ΚΑΝΟΥΝΙ, το πλοίο είχε υποθήκη σε θυγατρική γερμανικής τράπεζας στις ΗΠΑ.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή με μια σειρά χωρών απέναντι στην Τουρκία. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να ξεμπερδέψει η Ιστορία μια για πάντα από το τεχνητό κατασκεύασμα της γείτονος. Αρκετά το ανέχθηκε η ανθρωπότητα.

 

 

 

Freepen.gr
Back to top button