breaking newsΔιεθνή

Ρωσία: Επεισόδιο με βρετανικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ο Πούτιν δήλωσε χθες ότι έδωσε εντολή σε ρωσικά αεροσκάφη οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal (Κινζάλ) να περιπολούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία έστειλε την Πέμπτη  δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 να αποτρέψουν την είσοδο τριών βρετανικών στρατιωτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εναέριοι στόχοι

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα ρωσικά μαχητικά εστάλησαν για να αναχαιτίσουν «τρεις εναέριους στόχους» που πλησίαζαν τα σύνορα και τα ταυτοποίησαν ως ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon.

Αγνωστο παραμένει πόσο κοντά είχαν έρθει μεταξύ τους τα αεροσκάφη.

Η ανακοίνωση

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά πλησίαζαν, τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Δεν ήταν σαφές πόσο κοντά είχαν έρθει μεταξύ τους τα αεροσκάφη.

Θέατρο πολέμου

Η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει ένα όλο και πιο σημαντικό θέατρο στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο οποίος πλησιάζει πλέον στο τέλος του 20ού μήνα. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι έδωσε εντολή σε ρωσικά αεροσκάφη οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal (Κινζάλ) να περιπολούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Περιστατικά

Η Ρωσία έχει αναφέρει στο παρελθόν μια σειρά από περιστατικά στα οποία μαχητικά της αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν στρατιωτικά αεροσκάφη από τη Νορβηγία, πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς.

Βρετανικά μαχητικά

Τους τελευταίους μήνες είναι έχουν ξανασυμβεί περιστατικά με βρετανικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενας Ρώσος πιλότος προσπάθησε να καταρρίψει ένα αεροσκάφος της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της RAF, αφού θεώρησε ότι είχε άδεια να ανοίξει πυρ.

Το περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σε διεθνή εναέριο χώρο στις 29 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους

Ο πιλότος εκτόξευσε δύο πυραύλους, ο πρώτος εκ των οποίων αστόχησε.

Η Ρωσία είχε ισχυριστεί ότι το περιστατικό τον προκλήθηκε από «τεχνική δυσλειτουργία».

PrimeNews.

Back to top button