breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Χωρίς ελευθερία λόγου, τι θα συμβεί στην Αμερική;

 

Είναι πολύ ειρωνικό το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που μας λένε πάντα ότι χρειαζόμαστε «ποικιλομορφία» στην κοινωνία μας είναι επίσης μερικές από τις ισχυρότερες φωνές εναντίον μιας «ποικιλομορφίας απόψεων» στα κοινωνικά μέσα. 

Οι ιδρυτές αυτού του έθνους ήθελαν να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα πάρει ποτέ το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου μακριά από εμάς, και γι ‘αυτό κατοχυρώθηκε στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα. 

Δυστυχώς, τα δικαστήρια το έχουν διαβρώσει κατά πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, και τώρα αντιμετωπίζουμε μια εντελώς επίθεση στην ελευθερία του λόγου που είναι αντίθετη με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ πριν. 

Και μόλις χαθεί η ελευθερία του λόγου, σύντομα θα ακολουθήσουν όλα τα άλλα δικαιώματά μας, γιατί δεν θα υπάρχει πλέον τρόπος να τα υπερασπιστούμε.

Ο Άλεξ Τζόουνς εξηγεί πώς ο αριστερός πυροδότησε ταραχές στην πρωτεύουσα, αλλά επρόκειτο να είναι πολύ χειρότερος.

Όταν ιδρύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση ήταν πραγματικά η μόνη μεγάλη απειλή για την ελευθερία του λόγου. Στις αρχές της Αμερικής, οι εταιρείες είχαν περιορισμένο μέγεθος και πεδίο εφαρμογής, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδρυτές μας ήταν αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν να γίνουν πολύ μεγάλοι ή πολύ ισχυροί.

Οι ιδρυτές μας γνώριζαν ότι οι τεράστιες συγκεντρώσεις χρήματος και δύναμης θα αποτελούσαν μεγάλες απειλές για την ελευθερία και αυτό αποδείχθηκε σίγουρα.

Παλαιότερα, αν θέλατε να εκφραστείτε θα μπορούσατε να πάρετε ένα σαπούνι και να κατευθυνθείτε προς μια τοπική γωνιά του δρόμου. Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε τον όρο «αγορά ιδεών» σήμερα είναι επειδή οι άνθρωποι κυριολεκτικά συνήθιζαν να μαζεύονται σε αγορές και πλατείες της πόλης και να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους.

Στην εποχή μας, το Διαδίκτυο έχει γίνει το μέρος όπου όλοι μαζευόμαστε για να ανταλλάξουμε ιδέες, αλλά δυστυχώς ο έλεγχος όλων των πιο σημαντικών χώρων συγκέντρωσης βρίσκεται στα χέρια μιας πολύ μικρής ομάδας εταιρειών κολοσσιαίας τεχνολογίας.

Όταν το Facebook, το Twitter και άλλοι αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά, γενικά επέτρεπαν στους ανθρώπους να λένε σχεδόν ό, τι ήθελαν να πουν και οι πληροφορίες ρέουν αρκετά ελεύθερα.

Όμως, η λογοκρισία έχει κλιμακωθεί δραματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έφτασε σε ένα crescendo την άλλη μέρα που το Twitter ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό του προέδρου Τραμπ.

Πώς θα ένιωθαν οι ιδρυτές μας για αυτό;

Οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook και το Twitter έχουν πλέον περισσότερα χρήματα από ό, τι πολλές ολόκληρες χώρες, και με πολλούς τρόπους έχουν επίσης το ίδιο επίπεδο ισχύος που διαθέτουν πολλές εθνικές κυβερνήσεις.

Σκεφτείτε το – ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θα μπορούσε ποτέ να αφαιρέσει την ικανότητά σας να εκφραστείτε, αλλά το Facebook και το Twitter μπορούν.

Φυσικά οι μεγάλες εταιρείες κυριαρχούν σχεδόν σε κάθε άλλη πτυχή της κοινωνίας μας. Αυτά τα κολεκτιβιστικά ιδρύματα έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνα και αρχίζουν πραγματικά να ρίχνουν το βάρος τους.

Μέχρι να αντιμετωπιστεί η δύναμη των μεγάλων εταιρειών, δεν θα έχουμε ποτέ ξανά μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία.

Ακριβώς όπως οι αριστερές κυβερνήσεις, οι μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και περισσότερη δύναμη κάτω από μια ενιαία ομπρέλα.

Οι ιδρυτές μας ήθελαν να ενδυναμώσουν το άτομο και γι ‘αυτό ήθελαν να περιορίσουν το μέγεθος της κυβέρνησης και γι’ αυτό ήθελαν επίσης να περιορίσουν το μέγεθος των εταιρειών.

Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο ο Πρόεδρος Τραμπ που ξεκίνησε το Twitter τις τελευταίες ημέρες. Οι ορδές των συντηρητικών λογαριασμών  έχουν εξαλειφθεί και αυτό έχει οδηγήσει πολλούς στη χρήση της λέξης «εκκαθάριση» για να περιγράψουν τι συνέβη.

Στο  λογαριασμό μου στο Twitter , έχω χάσει κυριολεκτικά περισσότερους από χίλιους ακόλουθους σε λίγες μέρες. Άλλοι έχουν χάσει  πολύ περισσότερα .

Πολλοί συντηρητικοί κατέφυγαν στο Parler, αλλά τις τελευταίες ημέρες οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες συνεργάστηκαν  για να κατεβάσουν ολόκληρη την πλατφόρμα …

Η Parler πιθανότατα θα βγει εκτός σύνδεσης για «λίγο» την Κυριακή το απόγευμα, δεδομένης της απόφασης της Amazon Web Services να αναστείλει την αρχική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μετά την ταραχή των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο της Τετάρτης, δήλωσαν στελέχη την Κυριακή

«Σαφώς ξεχωρίζουμε», δήλωσε η Διευθύντρια της Πολιτικής Amy Peikoff στο «Fox & Friends Weekend» μια μέρα αφότου η Apple ανέστειλε την Parler από το App Store της, ακόμη και όταν ανέβηκε στο Νο. 1 στην ενότητα δωρεάν εφαρμογών νωρίτερα την ημέρα .

Ήμουν απόλυτα έκπληκτος όταν άκουσα ότι είχε συμβεί.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν παίζουν παιχνίδια.

Προς το παρόν, το Gab.com είναι ακόμα σε άνοδο και η επισκεψιμότητά τους έχει αυξηθεί  περισσότερο από 750 τοις εκατό  τις τελευταίες ημέρες…

Το Gab.com, το φιλικό προς το λόγο κοινωνικό δίκτυο, λέει ότι η κίνηση έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 750 τοις εκατό τις τελευταίες ημέρες, μετά τη μαύρη λίστα του Προέδρου Donald Trump από τις περισσότερες κύριες τεχνολογικές πλατφόρμες.

«Η επισκεψιμότητά μας αυξήθηκε κατά 753% τις τελευταίες 24 ώρες. Δεκάδες εκατομμύρια επισκέψεις », δήλωσε ο Γκαμπ σε απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με τις αργές ταχύτητες φόρτωσης.

Αλλά πόσο καιρό θα γίνει πριν αποσυρθεί ο Gab;

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δεν θέλουν διαφορετικότητα, δεν θέλουν ανταγωνισμό και δεν θέλουν διαφωνία.

Αυτό που θέλουν είναι πλήρης και απόλυτη κυριαρχία.

Η ακύρωση του πολιτισμού δεν είναι καλή για την κοινωνία μας. Εάν όλοι με απόψεις που δεν είναι “πολιτικά σωστές” τελικά “ακυρωθούν” θα έχουμε μια κοινωνία που μοιάζει πολύ με την κομμουνιστική Κίνα.

Και υποθέτω ότι αυτό ακριβώς θέλουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω.

Δεν είναι πάντα εύκολο να ακούτε απόψεις που θεωρείτε προσβλητικές. Προσωπικά, δεν μου αρέσουν τα περισσότερα από αυτά που λένε οι συμπολίτες μου το 2021.

Αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποτίθεται ότι θα σιωπήσουμε τις αντιτιθέμενες απόψεις που δεν μας αρέσουν. Αντ ‘αυτού, υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε για τη νίκη στην αγορά ιδεών, δείχνοντας ότι οι απόψεις μας είναι καλύτερες.

Δυστυχώς, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αποφάσισαν ότι εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα πρέπει πλέον να συμμετέχουν στην αγορά ιδεών, επειδή οι απόψεις τους είναι πολύ προσβλητικές.

Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλοί από αυτούς που κάνουν τη λογοκρισία έχουν τις πιο επιθετικές και τις πιο επικίνδυνες απόψεις όλων.

Περιττό να πούμε, αν παραμείνουμε στο δρόμο που βρισκόμαστε επί του παρόντος  δεν υπάρχει μέλλον για την Αμερική .

Χωρίς ελεύθερη ομιλία, το σύστημα διακυβέρνησης που καθιέρωσαν οι ιδρυτές μας απλά δεν θα λειτουργήσει.

Ποιο είναι το νόημα να έχουμε ακόμη εκλογές αν μπορούμε να εκφράσουμε μόνο μια άποψη;

Στην Κίνα, δεν επιτρέπεται διαφωνία και ένα πολιτικό κόμμα διαχειρίζεται τα πάντα σε μόνιμη βάση.

Η Αμερική φαίνεται να κατευθύνεται προς την ίδια κατεύθυνση, και υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα που στην πραγματικότητα είναι πολύ ενθουσιασμένοι που συμβαίνει αυτό.

 

 

https://www.infowars.com/

Back to top button