breaking newsΔιεθνή

Γαλλία: Aπαγορεύει στους υπουργούς το WhatsApp και το Telegram για λόγους ασφαλείας

Η Γαλλία απαγορεύει στους υπουργούς την πρόσβαση στο WhatsApp και το Signal και απαιτεί γαλλικές εναλλακτικές

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν απαγόρευσε τις ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, Telegram και Signal στους υπουργούς και τις ομάδες τους, λόγω τρωτών σημείων ασφαλείας, σύμφωνα με σημείωμα που περιήλθε στην κατοχή του POLITICO.

«Αυτά τα ψηφιακά εργαλεία δεν στερούνται ελαττωμάτων ασφαλείας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των συνομιλιών και των πληροφοριών που κοινοποιούνται μέσω αυτών», αναφέρεται στο έγγραφο, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου.

Η Μπορν έθεσε προθεσμία την 8η Δεκεμβρίου για να στραφεί η κυβέρνηση στη χρήση της γαλλικής εφαρμογής Olvid, η οποία είναι πιστοποιημένη από την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γαλλίας ANSSI. Το Tchap, η εφαρμογή ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργασίας που αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση, που κυκλοφόρησε το 2019, επιτρέπεται επίσης.

Η είδηση μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το γαλλικό περιοδικό Le Point. «Η ομάδα μου και εγώ το χρησιμοποιούμε από τον Ιούλιο του 2022. Τον Δεκέμβριο, ολόκληρη η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί το [Olvid], το πιο ασφαλές σύστημα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων στον κόσμο», επιβεβαίωσε στο X ο Γάλλος υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών Ζαν Νοέλ-Μπαρό.

Η κυβέρνηση διέταξε προηγουμένως τους δημοσίους υπαλλήλους να αφαιρέσουν όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τυχερά παιχνίδια και εφαρμογές ροής βίντεο – συμπεριλαμβανομένων των TikTok, CandyCrush και Netflix – από τις συσκευές εργασίας τους λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο.

appeared on PrimeNews.

Back to top button