breaking newsΔιεθνή

Γαλλία: Ο Μακρόν κατεβάζει 130.000 αστυνομικούς την ημέρα της Βαστίλης

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν κινητοποιεί 130.000 αστυνομικούς ενόψει της εθνικής εορτής, της ημέρας της Βαστίλης, αύριο Παρασκευή (14/7), με φόντο τις ανησυχίες πως θα ξεσπάσουν νέα επεισόδια.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε έκτακτα μέρα χθες Τετάρτη (12/7). Σήμερα και αύριο θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί στο Παρίσι. Τέθηκαν σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα.

Λεωφορεία και τραμ θα σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια στις 22:00 [τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας] και τις δύο ημέρες. Πάντως μετρό και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο θάνατος του 17χρονου έβαλε «φωτιά» στη Γαλλία

Ο θάνατος του δεκαεπτάχρονου Ναέλ Μ. από σφαίρα τροχονόμου κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε «φωτιά» στη Γαλλία: πυροδότησε επεισόδια για αλλεπάλληλα βράδια, με κτήρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων σε αρκετές πόλεις.

Οι ταραχές κόπασαν, όμως η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανησυχεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσής τους την ημέρα της Βαστίλης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας. Ο κ. Μακρόν δεν θα εκφωνήσει εξάλλου την παραδοσιακή ομιλία των γάλλων προέδρων που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

πηγή ieidiseis.gr

 

Back to top button