breaking newsΕλλάδα

Οι Σκοπιανοί τα πήραν όλα: Σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ τους παραδώσαμε όνομα και Ιστορία

Ζ. Ζάεφ: «Ο Τσίπρας αναγνώρισε την “μακεδονική” γλώσσα»

 

 

Με αποκαλύψεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Ζ. Ζάεφ. Εάν τελικά ευσταθούν τα λεγόμενά του, τότε ομιλούμε για μία Ελληνική Κυβέρνηση της πλάκας. Διαπραγματεύεται σε υπαίθριο πάρκινγκ την ιστορία δεκάδων ετών;

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση σε όλα όσα είπε ο Πρωθυποργός των Σκοπιων από την Ελληνική πλευρά και αυτό λέει πολλά.

 

H συμφωνία είναι επαχθέστατη, κακά τα ψέματα.

Η Ελλάδα τα δίδει όλα στα Σκόπια, κάτι το οποίο εμμέσως παραδέχονται και από την Κυβέρνηση.

O Eλληνισμός βράζει.

Η αγανάκτηση είναι τεράστια από τον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσει αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έπαιξαν το παιχνίδι της Δύσης. Βιάστηκαν πάρα πολύ, χωρίς η Αθήνα να κερδίζει τίποτα απολύτως.

Αλλά όχι μόνο δεν κερδίσαμε, αλλά δώσαμε και τα πάντα.

«1. Το επίσημο όνομα θα είναι ‘‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’, το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι ‘‘Βόρεια Μακεδονία’’.

2. Η ιθαγένεια θα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

3. Η επίσημη γλώσσα θα είναι η ‘‘μακεδονική γλώσσα’’ όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977 και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας».

 

Η αποκάλυψη

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί μια καλή συμφωνία, ότι η μακεδονική γλώσσα και η ταυτότητα έχουν εξασφαλισθεί, όπως ποτέ πριν η ‘Μακεδονία’ έχει την υποστήριξη των μεγάλων κρατών στον κόσμο και ότι η σημαία της ‘Μακεδονίας’ θα κυματίζει ισάξια μπροστά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες μας θα δείξουν σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο μέσω αυτού του δημοψηφίσματος, τη γενναιότητα ότι φροντίζουν για τις επόμενες γενεές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο αστικό τρίγωνο στη Δοϊράνη.

«Αν κάποιος έχει μια εναλλακτική λύση Β, Γ, για την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ας την πει, αλλά δεν υπάρχει. Πέρασαν 11 χρόνια για να πάρουμε μια καλή απόφαση. Γνωρίζω ότι όλοι είμαστε υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Πρέπει να ενωθούμε για το μέλλον των παιδιών μας», είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας».

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτό συνέβη στη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του κράτους και οικονομικά οφέλη για κάθε πολίτη της ‘Μακεδονίας’, λόγω των επενδύσεων και των διαθέσιμων κονδυλίων της ΕΕ.

Το 1991 εξασφαλίσαμε το μέλλον του κράτους, είμαι πεπεισμένος ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, θα εξασφαλίσουμε αυτή την ανεξαρτησία», δήλωσε ο Ζάεφ στο βήμα της Δοϊράνης.

Δείτε βίντεο: 

 

Ο Ζάεφ «ξέχασε» εντελώς το… Βόρεια: Πάμε για μία ευρωπαϊκή Μακεδονία

Ο Ζόραν Ζάεφ, σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες, αναφέρεται κατά κανόνα στη χώρα του ως «Μακεδονία», αποφεύγοντας την αναφορά «Βόρεια».

«Στις 30 Σεπτεμβρίου, ας πάμε για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία! Ας ενωθούμε για να επιλέξουμε ένα ασφαλές μέλλον για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Καλώ τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκστρατεία, διότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για τη Μακεδονία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Είδατε καμία παρέμβαση από την Ελληνική κυβέρνηση;

 

 

.pentapostagma.gr/

Back to top button