breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλιματική μετανάστευση: Η Γερμανία προτείνει πλαίσιο μετανάστευσης για τους «κλιματικούς πρόσφυγες»

 

«Όσοι χάνουν την πατρίδα τους εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει, σύμφωνα με την πρόταση μιας συμβουλευτικής επιτροπής προς τη γερμανική κυβέρνηση, να λαμβάνουν ένα “κλιματικό διαβατήριο” για μόνιμη διαμονή στη Γερμανία.» – Τι ρόλο θα παίξει άραγε η Ελλάδα στην υποδοχή των «κλιματικών μεταναστών»;

Πηγή: Eugyppius

Οποιοσδήποτε φεύγει από οποιαδήποτε μη σεισμική φυσική καταστροφή στον τρίτο κόσμο μετράει ως “κλιματικός πρόσφυγας” και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει την ατελείωτη ρηχή αναφορά σε αυτό το επινοημένο φαινόμενο.

Οι δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες, με τους ευρέως κατανεμημένους και πολύπλοκους θεσμικούς μηχανισμούς τους, έχουν σοβαρά προβλήματα συντονισμού και βασίζονται όλο και περισσότερο στην υστερία που τροφοδοτείται από τον Τύπο για να κινητοποιηθούν σε δράση. Ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο κατά τη διάρκεια του μεγάλου πανικού του Covid, και καθώς αυτό το κύμα ενθουσιασμού υποχωρεί όλο και περισσότερο, ένα πράγμα έχει γίνει σαφές: Ο τόπος αυτής της συντονιστικής υστερίας είναι πολύ σημαντικός. Όποιες και αν ήταν οι φιλοδοξίες των παγκοσμιοποιημένων εμβολιαστών, η πανδημία ενεργοποίησε τις εθνικές γραφειοκρατίες και παραμέρισε την παγκόσμια ατζέντα για το κλίμα για όσο διάστημα άντεξε. Η ασθένεια είναι κάτι που κάθε χώρα πρέπει να λύσει μόνη της, ενώ η κλιματική κρίση είναι η προτιμώμενη ενοποιητική ιδεολογία της μεταπολεμικής παγκοσμιοποίησης, επειδή ευνοεί λύσεις που απαιτούν υψηλά επίπεδα διεθνούς συντονισμού.

Γίνεται λοιπόν μια μεγάλη προσπάθεια να επαναπροσδιοριστούν οι ανησυχίες των ταλαιπωρημένων Δυτικών κάτω από έναν πιο ομοιόμορφο, πιο κατάλληλο και πιο χρήσιμο κλιματικό πανικό. Αν ανησυχείτε για τις πανδημίες, θα πρέπει να ανησυχείτε και για την κλιματική αλλαγή, διότι “η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο πανδημίας”. Και αν είστε πρόθυμοι να υποδεχτείτε τους πρόσφυγες, λοιπόν, τότε η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει σύντομα έναν σημαντικό λόγο για να το κάνετε.

Από την Deutsche Presse-Agentur (μέσω της Süddeutsche Zeitung):

Όσοι χάνουν την πατρίδα τους εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει, σύμφωνα με την πρόταση μιας συμβουλευτικής επιτροπής προς τη γερμανική κυβέρνηση, να λαμβάνουν ένα “κλιματικό διαβατήριο” για μόνιμη διαμονή στη Γερμανία. Το διεπιστημονικό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Ένταξη και τη Μετανάστευση (SVR) διευκρινίζει ωστόσο ότι η προσφορά αυτή θα πρέπει να περιορίζεται σε άτομα από χώρες “που χάνουν ολόκληρη την επικράτειά τους λόγω της κλιματικής αλλαγής”.

Πρόκειται κυρίως για νησιωτικά κράτη των οποίων η ύπαρξη απειλείται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη …

Για τους ανθρώπους από χώρες που πλήττονται σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το SVR προτείνει τη λεγόμενη κλιματική κάρτα. Η ιδέα είναι ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα εισόδου που θα επιτρέπει την προσωρινή διαμονή στη Γερμανία.

Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι οραματίζονται ότι θα πρέπει να καθοριστούν ποσοστώσεις για το σκοπό αυτό. Στόχος θα ήταν οι κάτοχοι της κλιματικής κάρτας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά την εξάλειψη των σοβαρότερων συνεπειών και την εφαρμογή μέτρων μετριασμού.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει μια βίζα εργασίας για το κλίμα για τον έλεγχο της μετανάστευσης λόγω των υφέρπουσων περιβαλλοντικών αλλαγών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Μια τέτοια βίζα θα χορηγείται τότε σε άτομα από κράτη που έχουν υποστεί ιδιαίτερες επιπτώσεις και τα οποία δεν έχουν ειδικά προσόντα αλλά μπορούν να παρουσιάσουν σύμβαση εργασίας. …

“Αν δεν καταφέρουμε να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή, η κλιματική μετανάστευση θα συνεχίσει να αυξάνεται”, δήλωσε η Birgit Leyendecker, αναπληρώτρια πρόεδρος του SVR. “Από την άλλη πλευρά, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μπορούν επίσης να αναστείλουν τη μετανάστευση ή ακόμη και να την αποτρέψουν – για παράδειγμα, εάν οι άνθρωποι χάσουν τους πόρους που χρειάζονται για να μπορέσουν να μεταναστεύσουν καθόλου”, δήλωσε η Leyendecker, η οποία είναι επικεφαλής του Διεπιστημονικού Κέντρου Οικογενειακών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο Ruhr Bochum.

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της μετανάστευσης στο SVR δεν έχουν καμία εξειδίκευση στην κλιματολογία, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ένα από τα πράγματα που έκαναν την ψευτοπανδημία COVID τόσο ισχυρή, ήταν το απλό γεγονός ότι έδωσε σε ένα ευρύ φάσμα γραφειοκρατών, εμπειρογνωμόνων και δημοσιογράφων τους δικούς τους ξεχωριστούς ρόλους για να πείσουν τη κοινωνία. Για να πετύχει, ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει επίσης να προσδώσει σημασία σε ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμόνων και θεσμών, όσο ασήμαντη και αν είναι η κίνηση.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις για την “κλιματική μετανάστευση” φαίνεται να βασίζονται σε απλές μετρήσεις των ανθρώπων του τρίτου κόσμου που έχουν εκτοπιστεί από φυσικές καταστροφές, και οι προβλέψεις τρόμου για δισεκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους στηρίζονται σε θολές μελλοντικές προβλέψεις.

Prime News.

Back to top button