breaking newsΔιεθνή

Ισλαμιστές – Γαλλία: Είναι πολύ αργά για οτιδήποτε

[Το άρθρο που σας παρουσιάζουμε γράφηκε από Γάλλο, με αφορμή τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμυέλ Πατύ. Το χθεσινό τριπλό φονικό, μέσα σε ιερό ναό στη Νίκαια, με δράστη νεαρό ισλαμιστή, το καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρο.]

Νίκαια:

Τριπλό «Φονικό στην Εκκλησιά».

Το Ισλάμ σπέρνει τον τρόμο στους Γάλλους πολίτες και οι κυβερνήσεις αδυνατούν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους…

Για να παραφράσω τον Aλμπέρ Καμύ «κάνουμε περισσότερο δυστυχισμένο τον κόσμο όταν δεν κατονομάζουμε επακριβώς τα πράγματα» και ιδιαίτερα τη Γαλλία.

Αυτό είναι ακριβώς το περιεχόμενο της ομιλίας του Εμμανουέλ Μακρόν στις 2 Οκτωβρίου ενάντια στην «ισλαμιστική αυτονόμηση». Πολλοί πολιτικοί και από κοντά ΜΜΕ επαίνεσαν το προεδρικό θάρρος να ονομάσει επιτέλους τα πράγματα και να υποσχεθεί ένα νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του έτους. Κατά κάποιο τρόπο, η απάντηση του Ισλάμ στον Εμμανουέλ Μακρόν ήρθε στις 16 Οκτωβρίου, με τη φρικτή θρησκευτική δολοφονία του καθηγητή Σαμυέλ Πατύ.

Το Ισλάμ είναι Ισλάμ, όποιο όνομα και αν του δώσουμε: ριζοσπαστικό, φονταμενταλιστικό, σαλαφιστικό ή πολιτικό. Και, το Ισλάμ είναι θρησκεία και ταυτόχρονα πολιτικό, νομικό και κοινωνικό σύστημα. Δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ του υπερβατικού θρησκευτικού Αλλάχ και του ανθρώπου, του πιστού. Έτσι κυβερνά το Ισλάμ την καθημερινή ζωή των Μουσουλμάνων. Το γαλλικό κοσμικό κράτος, με άλλα λόγια, ο διαχωρισμός μεταξύ θρησκείας και κράτους, απλά δεν είναι συμβατό με το Ισλάμ. Το να προσπαθείς να εισάγεις το Ισλάμ στη γαλλική δημοκρατία είναι σαν να προσπαθείς να τοποθετήσεις έναν κύκλο σε έναν κύβο. Ακόμη και με τη βία είναι αδύνατο. Είναι ουτοπικό. Και γι’ αυτό, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν είπε τίποτα στις 2 Οκτωβρίου και μετά.

Και, αν είχε πει, θα ενεργοποιούσε την αυτονόμηση που υπάρχει ήδη σε ορισμένες γειτονιές και πόλεις της χώρας μας. Ας θυμηθούμε ότι η λέξη “Ισλάμ” σημαίνει “υποταγή” στον Αλλάχ και κατ’ επέκταση, στα πολιτικά, νομικά και κοινωνικά συστήματα που προκύπτουν από αυτό, όπως η εφαρμογή της Σαρία.

Όταν μια δημοσκόπηση της 2ας Σεπτεμβρίου 2020 για το Σαρλί Εμπντό και το Ίδρυμα Ζαν Ζωρές δείχνει ότι το 74% των Μουσουλμάνων κάτω των 25 ετών θέτουν το Ισλάμ πάνω από τις αρχές της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο εμφύλιος πόλεμος δεν είναι ήδη προ των πυλών; Αυτή η νεολαία δεν εμπιστεύεται περισσότερο τις δημόσιες δηλώσεις του Πανεπιστημίου Al Azhar στο Κάιρο, ενός σουνιτικού ιδρύματος σεβαστού στο Ισλάμ, το οποίο μόλις καταδίκασε τους λόγους του Eμμανουέλ Μακρόν και το οποίο αγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο να μη δυσφημούνται οι θρησκείες; Με άλλα λόγια, ενάντια στις γελοιογραφίες.

Το Ισλάμ βρίσκεται ήδη στη Γαλλία και μετρά 5 έως 7 εκ. ανθρώπους, σύμφωνα με πηγές. Το όνειρο της διαμόρφωσης ενός «Γαλλικού Ισλάμ» είναι μια αίρεση, της οποίας μοναδικός σκοπός είναι να καθησυχάσει τους Γάλλους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους και πολύ λογικά αγνοούν τι είναι το Ισλάμ.

Επιπλέον, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το πολιτικό, νομικό και κοινωνικό σύστημα του Ισλάμ απαγορεύει κάθε χειραφέτηση και ελεύθερη βούληση του πιστού. Ο πιστός δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από το να υποταχθεί στον τέλειο και αλάθητο νόμο του Αλλάχ. Αν όχι, γίνεται άπιστος, ένας άθεος που πρέπει να υποταχθεί ή να καταστραφεί.

Η ιστορία μας δείχνει ότι μόνο η δύναμη θα μπορούσε να σταματήσει την ολοκληρωτική επέκταση του Ισλάμ. Εν ολίγοις, οι Ισπανοί πολεμούσαν σχεδόν τρεις αιώνες για να απωθήσουν τους Ιβηρες μουσουλμάνους. Οι βαρβαρέζοι κουρσάροι κυριαρχούσαν στο σημερινό Μαχρέμπ και τα νερά της Μεσογείου από τον 16ο αιώνα μέχρι την κατάκτηση του Αλγερίου το 1830 από τους Γάλλους.

Ο Eμμανουέλ Mακρόν, όπως οι περισσότεροι κυβερνήτες μας, επομένως, βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Το κατακτητικό Ισλάμ διαδίδει τις θανατηφόρες μεταστάσεις του παντού για να χτυπήσει τα σύμβολα της κοσμικής μας κοινωνίας. Την εκκλησία με τον ιερέα Αμέλ. Τον Τύπο με το Τσάρλι Εμπντό. Το στρατό με τον αστυνομικό Μπελτράμ. Σήμερα και πάλι την εκπαίδευση με τον Σαμυέλ Πατύ.

Διαδήλωση μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Ένας νόμος για την αυτονόμηση δεν θα εμποδίσει ποτέ έναν πιστό να δολοφονήσει έναν άπιστο, έναν βλάσφημο· τόσο αδύναμες και δειλές, και για μερικούς συνένοχες, είναι οι κυβερνήσεις μας.

Bertrand RENAULT

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://www.agoravox.fr/tribune-libre/article/le-separatisme-est-deja-bien-228063

/infognomonpolitics.gr
Back to top button