Διεθνή

Η στάση του Ζελένσκι ως Προέδρου Ουκρανίας σ΄ Εβραίους και Ορθόδοξους Χριστιανούς: υπάρχει διαφορά; η μεγαλύτερη μενόρα στην Ευρώπη στήθηκε στη Μαϊντάν! η μεγαλύτερη ασημένια μενόρα στον κόσμο στήθηκε στον Δνείπερο! Μενόρες μενόρες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου θεού..

Η στάση του Ζελένσκι ως Προέδρου Ουκρανίας απέναντι στους Εβραίους και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς: υπάρχει διαφορά; η μεγαλύτερη μενόρα στην Ευρώπη στήθηκε στη Μαϊντάν! η μεγαλύτερη ασημένια μενόρα στον κόσμο στήθηκε στον Δνείπερο! Μενόρες μενόρες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου θεού..

Η στάση του Προέδρου Ουκρανίας απέναντι στους Εβραίους και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς: υπάρχει διαφορά;

Τους τελευταίους μήνες, ο Zelensky ήταν κατηγορηματικά φιλικός προς τους Εβραίους και όχι απόλυτα φιλικός προς το UOC. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στις 7 Δεκεμβρίου 2023, η μεγαλύτερη εβραϊκή μενόρα στην Ευρώπη εγκαταστάθηκε και φωτίστηκε στο Μαϊντάν προς τιμήν της γιορτής του Χανουκά. Λίγες μέρες αργότερα, η μεγαλύτερη ασημένια μενόρα στον κόσμο εγκαταστάθηκε στον Δνείπερο. Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα γεγονότα και έχουν σχέση με το UOC;

Μενόρες μενόρες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου θεού..

Όταν ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι δεν ήταν ακόμη Πρόεδρος, σε μια από τις συνεντεύξεις του είπε ότι η σχέση του με τον Θεό ήταν τόσο οικεία που δεν επρόκειτο να τη δημοσιοποιήσει. «Υπάρχουν πράγματα που δεν συζητάμε ποτέ στο οικογενειακό μας τραπέζι. Αυτό μου έμαθε ο πατέρας μου. Δεν τα συζητάω ποτέ με κανέναν. Τα θρησκευτικά ζητήματα είναι νούμερο ένα. Δεν συζητάμε ποτέ πράγματα που διχάζουν οικογένειες και κοινωνία. Δεν το κάνω ποτέ αυτό. Αλλά πιστεύω στον Θεό»( σσ το ότι δεν έχει το Θεό του αποδείχθηκε στη συνέχεια) , είπε τότε (το 2019) ο Ζελένσκι.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα παρακολουθήσει τις εορταστικές λειτουργίες στην εκκλησία, οι οποίες μεταδίδονται σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, εξήγησε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τις λειτουργίες «on camera».

«Πιστεύω ότι αυτό είναι το προσωπικό, εσωτερικό μου θέμα. Το μετέδωσα σε όλο τον κόσμο, δεν θα ήθελα να το μεταδώσω στην τηλεόραση. Γιατί προτιμώ να λύνω τη συνομιλία μου με τον Θεό ως ένας προς έναν» ( σσ σιγά ρε μάγκα που μπορείς να σταθείς ενώπιος ενωπίω στο Θεό.. ο Μωυσή είσαι;), απάντησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ουκρανίας πριν από τρία χρόνια, διαβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν θα ανακατευτεί στη θρησκεία.

Αλλά στην ιστορία της Ουκρανίας, πολύ συχνά συμβαίνει το ίδιο άτομο, με την ιδιότητα του υποψηφίου για την προεδρία της χώρας, όχι μόνο να λέει, αλλά και να κάνει εντελώς αντίθετα πράγματα. Το ίδιο, δυστυχώς, συνέβη και με τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Έτσι, σε μια εποχή που δεν είχε καν σχέδια να γίνει αρχηγός του κράτους, βάφτισε εντελώς ήρεμα το παιδί του στην εκκλησία Ilyinsky του UOC στο Κίεβο (σσ λάθος ήταν μέσα στο σχεδιασμό για να πιάσει στον ύπνο τη μεγάλη πλειοψηφία των Ορθοδόξων που μετά τους κήρυξε απινή διωγμό). Έχοντας γίνει Πρόεδρος, κήρυξε το UOC απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Πριν από τις εκλογές, ο Ζελένσκι τόνισε έντονα την ουδετερότητά του απέναντι στη θρησκεία και ποτέ δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε ομολογία, τουλάχιστον δημόσια. ( σσ ήταν αφιερωμένος στην τέχνη.. ένας σεμνός καλλιτέχνης)

Ωστόσο, ως αρχηγός κράτους, επιδεικνύει όχι μόνο μια πιο πιστή στάση απέναντι σε μια ομολογία (OCU) εις βάρος μιας άλλης (UOC), αλλά επίσης τονίζει ανοιχτά μια εξαιρετικά σεβαστή στάση απέναντι στη θρησκεία των πατέρων του – τον Ιουδαϊσμό ( σσ που προφανώς είναι και η θρησκεία του). Κρίνετε μόνοι σας.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2023, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, μαζί με τον εβραϊκό κλήρο, συμμετείχε στην τελετή ανάμματος των κεριών Χανουκά στη μενόρα. Ραβίνοι από όλη την Ουκρανία συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο του Προέδρου.

Τρεις μήνες νωρίτερα, ο Ζελένσκι στο Γραφείο του Προέδρου συναντήθηκε με ραβίνους από Bila Tserkva, Berdichev, Vinnitsa, Gadyach, Dnipro, Donetsk, Zhytomyr, Zaporozhye, Kamensky, Kiev, Luhansk, Kremenchug, Krivoy Rog, Kropyvnytskyi, Lvov, Nikolaev, O. , Πολτάβα, Ρίβνε , Σούμι, Ούμαν, Χάρκοβο, Χερσώνα, Χμελνίτσκι, Τσερκάσι, Τσερνίβτσι. Στη συνέχεια, οι ραβίνοι προσέφεραν στον Πρόεδρο της Ουκρανίας μενόρα.

Και στις 10 Δεκεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νεοεκλεγμένου αρχηγού της Αργεντινής, Χαβιέ Μάιλι, ο οποίος αποφάσισε πρόσφατα να αλλάξει τη χριστιανική του θρησκεία σε Ιουδαϊσμό. 0 Μάιλι χάρισε στον Ζελένσκι ένα δώρο – μια μενόρα, ήδη γνώριμη στον Ουκρανό Πρόεδρο.

Μενόρες μενόρες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου θεού..

Φαίνεται ότι τι είναι περίεργο εδώ; Ο Ζελένσκι είναι Εβραίος στην καταγωγή και δεν το έκρυψε ποτέ. Τελικά, ένας Εβραίος έχει το δικαίωμα να ασκεί τον Ιουδαϊσμό; Σίγουρα. Και κανείς δεν αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα.

Ερωτήματα προκύπτουν όταν ο Πρόεδρος είναι εμφατικά πιστός στον Ιουδαϊσμό σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι χριστιανοί. Και αυτό συμβαίνει με φόντο την καταστολή του μεγαλύτερου χριστιανικού δόγματος. Με άλλα λόγια, εάν ο Βλαντιμίρ Αλεξάντροβιτς επισκεπτόταν τη συναγωγή και αντιμετώπιζε με σεβασμό τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ουκρανίας, δεν θα υπήρχαν ερωτήσεις. Αλλά με εμάς όλα είναι λίγο διαφορετικά. Ας συγκρίνουμε τα τελευταία γεγονότα.

Ο Πρόεδρος συγκεντρώνει επανειλημμένα ραβίνους στο OP (στο χώρο εργασίας του) και πραγματοποιεί εκεί εβραϊκές τελετές.
Η ηγεσία της SBU καλεί τον αρχιραβίνο να του πει πόσο αποτελεσματικά εργάζονται ενάντια στους αντισημίτες. Και αυτή η ιστορία μοιάζει πολύ με μια έκθεση.

Η SBU διεξάγει έρευνες στη Λαύρα Pochaev λόγω «προσβολής των Εβραίων» από τον κλήρο. Και όλα αυτά σε μια κατάσταση όπου είναι πολύ δύσκολο να υποψιαστείς την Ουκρανία για αντισημιτικά αισθήματα.
Ο Αρχιραβίνος του Κιέβου και της Ουκρανίας, σε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, προωθεί το νομοσχέδιο 8371 που απαγορεύει το UOC, το οποίο ενέκρινε το Rada σε πρώτη ανάγνωση.
Λίγο νωρίτερα, η Ουκρανία συμφώνησε να φιλοξενήσει περισσότερους από 33 χιλιάδες Εβραίους στο Ουμάν για την εβραϊκή Πρωτοχρονιά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πόλη απλά δεν διέθετε τον απαιτούμενο αριθμό καταφυγίων βομβών. Και σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής δεν θα υπήρχε πουθενά να τοποθετηθούν.
Αλλά την ίδια στιγμή, απαγόρευσε στην UOC όλες τις θρησκευτικές πομπές του, οι οποίες παραδοσιακά πραγματοποιούνταν σε ολόκληρη τη χώρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για δεκαετίες. Και δικαιολογούσαν την απαγόρευση με βάση τον πόλεμο και τον κίνδυνο πυραυλικών χτυπημάτων. Γιατί όμως δεν γίνεται πόλεμος για τους Χασιδίμ, αλλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς υπάρχει πόλεμος;

Εάν κοιτάξετε την κατάσταση από έξω, είναι προφανές – σήμερα στην Ουκρανία η στάση των αρχών απέναντι στους Εβραίους είναι ασύγκριτα πιο πιστή από ό,τι απέναντι στους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι είναι η Ορθοδοξία, και όχι ο Ιουδαϊσμός, που είναι η παραδοσιακή θρησκεία για αυτήν την περιοχή για περισσότερα από χίλια χρόνια.

Η ηγέτης των «λαϊκιστών» της Ρίβνε Τατιάνα Τσαρούκ, παρατηρώντας μια τόσο διαφορετική στάση του Ζελένσκι απέναντι στα θρησκευτικά δόγματα, στράφηκε στον Πρόεδρο με μια ερώτηση: μπορούν οι Ορθόδοξοι να υπολογίζουν τουλάχιστον σε μέρος της προσοχής που δίνει στους Εβραίους; Φυσικά, αυτή η ερώτηση είναι ρητορική, αλλά δεν μπορεί ο καθένας μας να συμφωνήσει μαζί της;

Το έργο του Προέδρου ακόμη και μιας μονοθρησκευτικής χώρας είναι πολύ δύσκολο. Και σε ένα πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό κράτος, αυτή η πολυπλοκότητα πολλαπλασιάζεται. Δεν είναι μυστικό ότι ακριβώς τα ζητήματα του έθνους και της πίστης είναι τα πιο επώδυνα και, περισσότερο από κάθε άλλο, ικανά να διχάσουν την κοινωνία και να σπείρουν μίσος και έχθρα. Σε μια τέτοια κατάσταση, το να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη θρησκεία «σας» και να διαδίδετε μίσος για τη «μη δική σας» δεν είναι η πιο σωστή πολιτική.

Πιστεύεται ότι ένας δάσκαλος δεν πρέπει να παίρνει τα δικά του παιδιά στις τάξεις στις οποίες διδάσκει. Και αν το κάνει αυτό, τότε πρέπει να τους φερθεί ακόμα πιο σκληρά και πιο απαιτητικά από άλλους μαθητές. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας.

Για παρόμοιο λόγο, ο Πρόεδρος δεν πρέπει να ανακατεύεται ο ίδιος στις εσωτερικές υποθέσεις των θρησκειών και να μην επιτρέπει στους υφισταμένους του να το κάνουν. Και ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Είναι δυνατόν να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση; Σίγουρα. Και για αυτό δεν χρειάζεται καν να επινοήσετε τίποτα. Αρκεί να θυμηθούμε τι είπε ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι πριν γίνει Πρόεδρος.spzh

Tα ρολόγια δεν γυρίζουν πίσω παρά μια φορά το χρόνο .. και τώρα παρήλθεν ο χρόνος..

Μενόρες στη Γάζα Μενόρες στο Κίεβο

Μενόρες μενόρες παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου θεού....

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία θα γίνει ένα μεγάλο Ισραήλ!

Oι Azov-ίτες που πήγαν στο Ισραήλ και δήλωσαν: ”η Μαριούπολη είναι η Massada μας”!!

 Ο Μπάιντεν προς τον Εβραίο Ζελένσκι συγκρίνει τον αγώνα της Ουκρανίας με την εξέγερση Μακκαβαίων (Χανουκά) !

Ο αρχηγός στρατού Ουκρανίας κραδαίνει τη μενορά ”ως εν τούτω Νίκα” κατά Ορθοδοξίας!

dimpenews.com

Back to top button