breaking newsΕλλάδα

Τουρκική Navtex για γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο από το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν

 

Στην έκδοση Navtex προχώρησε η Τουρκία με στόχο τον πλου του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Το γεωτρύπανο παραμένει αυτή τη στιγμή στο αγκυροβόλιο του Τάσουτζου στα ανοικτά της Σελεύκειας, στη νότια Τουρκία, ενώ πορεία προς το πλωτό γεωτρύπανο έχει το πλοίο υποστήριξης Aybuke, ενώ στο ίδιο λιμάνι βρίσκεται και το Kutsi Ilhan, επίσης σκάφος υποστήριξης του Abdülhamid Han.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ανέφερε ότι το γεωτρύπανο είναι έτοιμο για τη νέα αποστολή του στη Μεσόγειο.

«Ένα χρόνο μετά την ένταξή του στον εξερευνητικό στόλο της Τουρκίας, το γεωτρητικό πλοίο Abdülhamid Han είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο. Λέμε ‘βίρα τις άγκυρες’ και ‘πρώτα ο Θεός’» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας, μάλιστα, και σχετικό βίντεο.

Την περασμένη Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη 14η Διάσκεψη των Πρεσβευτών, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει να τσακωθεί με κανέναν και αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με τις γειτονικές της χώρες.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας γύρω από τη χώρα μας. Ο διάλογος και η διπλωματία θα είναι τα δύο σημαντικότερα εργαλεία μας για την επίτευξη αυτού του στόχου», ανέφερε χαρακτηριστικά

.primenews.

Back to top button