breaking newsκοινωνία

Έχουν τρελάνει τους εμπόρους με τις συνεχείς αλλαγές αποφάσεων για τα μαγαζιά στις κόκκινες περιοχές

 

Αλαλούμ έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις του κυβερνητικού επιτελείου, που επιφέρει διαρκώς σύγχυση σε πολίτες και επιχειρηματίες.

Μετά τις ανακοινώσεις για «λουκέτο» των καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές, επιπέδου 4, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του στη σύσκεψη με το υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την επιτροπή Ελλάδα 2021, πήρε πίσω το μέτρο και δήλωσε πως τα μαγαζιά του λιανεμπορίου πρέπει να μείνουν ανοιχτά! Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σήμερα σχολίασε ότι «δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα, όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα».

Την άρση του μέτρου πρόκειται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Παρασκευής.

Η απόφαση σίγουρα φέρνει ανακούφιση στις πολύπαθες τοπικές οικονομίες και στους καταστηματάρχες που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, αλλά εγείρει πολλά ερωτηματικά για τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης και προδίδει την ασυνεννοησία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να «κλείνει τα μάτια» στις τραγικές εικόνες συνωστισμού των πολιτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε μια συνέχεια αποποίησης των ευθυνών του, το κυβερνητικό επιτελείο, εξακολουθεί να καθιστά υπεύθυνους για την διασπορά τους νέους που συγκεντρώνονται στις πλατείες, την ίδια στιγμή που «στοιβάζουν» τους μαθητές σε τμήματα των 25 ατόμων.

 

crashonline
Back to top button