breaking newsΕλλάδακοινωνία

Απόδειξη αποτυχίας στην διαχείριση του κοροναϊού τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 με 05:00 αποτελούν απόλυτη απόδειξη αποτυχίας στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοιού.
Την ίδια στιγμή στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους δήθεν ότι αποτελούν φορείς μετάδοσης του κορωνοιού.

 

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα και γιατί τα μέτρα που θεσπίζονται αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας.

Έχοντας τρομοκρατήσει τον κόσμο και σπείρει την αβεβαιότητα και ανησυχία για τον κορωνοιό ήδη οι πολίτες έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Ωστόσο η μεν απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 με 05:00 το πρωί είναι απόλυτη απόδειξη αποτυχίας καθώς ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των καταστημάτων εκείνες τις ώρες είναι κλειστά και ειδικά κέντρα διασκέδασης και bar επίσης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εκείνες τις ώρες.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας την νύκτα είναι ένα αστείο μέτρο καθώς οι πολίτες θα συνωστίζονται έως και την ώρα της απαγόρευσης και επί της ουσίας δεν θα αλλάξει το σκηνικό της αποσάθρωσης.

H αναξιοπιστία και η ανακολουθία είναι η νέα κανονικότητα….

-Στην αρχή μας είπαν ότι δεν χρειάζονται μάσκες αρκεί το lockdown για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοιός. Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να διασώσει τον τουρισμό άρον – άρον άνοιξε τα σύνορα και μετά επήλθε ξανά το χάος.

-Οι μάσκες στην πορεία έγιναν η νέα κανονικότητα, πολλές εταιρίες προμηθεύουν μάσκες και προτείνεται ως η λύση όταν το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ σε μελέτη του έχει αναφέρει ότι το 70% των ασθενών με κορωνοιό φορούσε μάσκα.

-Στο διάστημα που επιβάλλεται η κυκλοφορία η πλειοψηφία της κοινωνίας ήδη βρίσκεται στις οικίες τους οπότε ο στόχος ήταν τα άτυπα πάρτι διασκέδασης των νέων ανθρώπων.
Την ίδια στιγμή οι επιδημιολόγοι της χώρας αλλά και του εξωτερικού ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύουν οι νέοι…

-Είναι θεσμική υποκρισία η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας καθώς την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν απέτρεψε τον συνωστισμό 12 χιλιάδων ανθρώπων έξω από το Εφετείο… κατά της Χρυσής Αυγής.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην διαχείριση του κορωνοιού

-Η κυβέρνηση ακολουθεί συνταγές και μιμείται τις πρακτικές και άλλων χωρών, προφανώς και δεν υπάρχει σχέδιο αλλά αποτελεί προσβολή η νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας, δήθεν για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

-Ο Μητσοτάκης μάλιστα για να νομιμοποιήσει αυτή την αντισυνταγματική απόφαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας επειδή απέτυχαν τα μέτρα που ελήφθησαν, κατέφυγε στην διορισμένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά στην πράξη ούτε οι ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος της αποτυχίας.

-Η κοινωνία φοβισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις και σύρεται σε αποφάσεις τραγέλαφο, που δείχνουν την λάθος πορεία που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, οδηγός είναι ο πανικός των λανθασμένων επιλογών.

-Η καθολική χρήση μάσκας είναι επίσης ένα άλλο αστείο μέτρο απέναντι στον κορωνοιό το οποίο φαινομενικά θα εφαρμοστεί, οι πολίτες στην πλειοψηφία θα το υποβαθμίσουν ως το έχουν πράξει έως τώρα.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τρομοκρατεί τον κόσμο επειδή απέτυχε στην διαχείριση και μάλιστα να αναφέρει ότι οι πολίτες ευθύνονται που απέτυχαν τα μέτρα.

Η ευθύνη της κυβέρνησης που στην αγωνία της να διασώσει τον τουρισμό και την οικονομία υπέπεσε σε σωρεία λαθών στην διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης είναι ακόμη μεγαλύτερη…

Η νέα κανονικότητα θα είναι η γραφικότητα, οι μάσκες παντού αποτελούν μια ακόμη φαιδρή επιλογή αντιμετώπισης ενός προβλήματος που έχει αγγίξει το 0,1% του πληθυσμού.

Η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.

Πηγή: bankingnews.gr

Back to top button