breaking newsΕλλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ…«ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 

Το έργο άρχισε στην πραγματικότητα πριν από δέκα χρόνια με τον Γιωργάκη που μας έβαζε κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Από τότε υπήρχαν τα σχέδια για συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, με την καταρράκωση του ελληνικού λαού έτσι ώστε να μην μπορεί να προβάλλει σθεναρές αντιστάσεις.

Σήμερα φτάνουμε σχεδόν στην ολοκλήρωση της μεγαλύτερης στην ελληνική ιστορία προδοσίας.

Έτσι μετά τις Πρέσπες του Αιγαίου, έρχονται…«εν χορδαίς και οργάνοις» οι Πρέσπες του Αιγαίου με τις ευλογιές του…«Αλέξη Μητσοτάκη».

Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η επίσημη αναγνώριση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του μνημονίου οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρας υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι πως δεν αντέδρασε κανένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την τουρκολιβυκή συμφωνία ποτέ δεν κατατέθηκε ούτε μια ένσταση από την ελληνική πλευρά.

Και μέσα στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας βρίσκεται και η πιο στενή σύμμαχος της Ελλάδας, η Γαλλία. Πώς το Παρίσι αναγνωρίζει ένα έγγραφο το οποίο είναι η πεμπτουσία της τουρκικής επιθετικότητας και πάνω σε αυτό θα στηριχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Άγκυρα για να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα;

Το γεγονός είναι ότι η συμφωνία έχει λάβει την μορφή επίσημου εγγράφου και ενέχει την ισχύ αναγνώρισης από όλα τα μέλη του ΟΗΕ.

Για να καταπιούν τη νέα διπλωματική ήττα πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» (σ.σ.!) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται πλέον στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας!

Εύγε λοιπόν στο Υπουργείο Εξωτ(ερ)ικών μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Back to top button