breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κορωνοϊός: Επέβαλαν καραντίνα σε Ιωάννινα και Σέρρες – Έτοιμοι να κάνουν το ίδιο σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως τα Ιωάννινα και οι Σέρρες τίθενται σε καραντίνα από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, λόγω ύπαρξης «αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού».

 

 ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΩΝ

Ας μοιραστούμε, ψύχραιμα, κάποια ζητήματα, μαζί, πριν δώσουμε και τη δική μας ερμηνεία.

Ο οικονομολόγος και Δρ Οικονομίας του CNAM, ο Philippe Herlin, διαψεύδει το δεύτερο κύμα του Covid-19 και υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται παρά για χειραγώγηση manipulation από πλευράς της κυβέρνησης του πληθυσμού για να καλμάρει τον κοινωνικό θυμό. Στο plateau της τηλεόρασης του LCI, ο Philippe Herlin, αναφέρει: « Η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί. Αυτοί δεν είναι άρρωστοι, δεν νοσούν.(…), σε σύγκριση με το α΄κύμα ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μικρότερος », υπογραμμίζει. Αναγνωρίζει ωστόσο ότι ο αριθμός των ασθενών και αυτών που είναι στις ΜΕΘ ελαφρά αυξάνει.

Γι αυτόν είναι περισσότερο ένα « houle » παρά ένα κύμα. « Η ένταση στα νοσοκομεία θα προέλθει περισσότερο από γραφειοκρατικά ζητήματα παρά από μια υγειονομική διαχείριση.

‘‘Nαι είναι μια χειραγώγηση” λέει ο Δρ. Οικονομίας. ”Με ποιο σκοπό” τον ρωτάει ο δημοσιογράφος..

”Είναι μια χειραγώγηση για να δημιουργήσουν ένα φόβο και να πετύχουν ένα είδος κοινωνικού ελέγχου του πληθυσμού καθώς η κρίση ακραία θα βαθύνει. Θυμάστε είχαμε τα Κίτρινα γιλέκα μόνο και μόνο για μια αύξηση κάποιων λεπτών στην τιμή της βενζίνης. Θα έχουμε 1 εκατομμύριο επιπλέον ανέργους αυτό μπορεί αληθινά να εκραγεί… η απαγόρευση κυκλοφορίας θέλει να διαδώσει αυτό το φόβο ότι μπορεί να αρρωστήσεις και να πεθάνεις” δηλώνει ο Philippe Herlin.

Ο οικονομολόγος επιμένει « όχι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και όχι στο lockdown. Aντίθετα σκοτώνουμε την οικονομία », προειδοποιεί ο Philippe Herlin.

”Όσο πιο κοντά είναι στην πτώση της μια αυτοκρατορία τόσο περισσότεροι οι νόμοι της γίνονται πιο τρελοί” κατά τον Κικέρωνα… Ενδεικτικό της ανορθολογικότητας της κατάστασης είναι ότι στη Γαλλία στο Grand Est, πρώην Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λωρραίνη που είναι μια από τις περιοχές της Γαλλίας στο βορειοανατολικό μέρος της τέθηκαν σ΄απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ έχουν μόνο 95 ασθενείς (ανάνηψη, εντατική, συνεχή επιτήρηση). Δηλ. ενώ νοσεί μόλις το 0,0017 % του πληθυσμού.

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

-Η Ελλάδα αντιμετωπίζει, τρία βασικά ζητήματα, πρώτης γραμμής: Μία οικονομία που βυθίζεται , λόγω ανίκανων κυβερνήσεων και γελοίου πολιτικού προσωπικού μιας ελίτ που κοιτάζει μόνον την τσέπη της, που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε προγράμματα ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας.

Τα εθνικά θέματα, πάνε οπισθοχωρώντας, πίσω από την κόκκινη γραμμή.

-Το ΕΣΥ, βρίσκεται με τη θηλειά στο λαιμό και αντικαθίσταται από την Ιδιωτική Υγεία. Σε αδιέξοδο βρίσκεται και η κοινωνική ειρήνη αλλά και η Εθνική Παιδεία, που πια παρέχει μόρφωση μόνον μέσα από ακριβά προγράμματα εκπαίδευσης. Τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε άθλιο χάλι. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων, πάει κατά διαόλου. Αυτοί που κυβερνούν είναι πολιτικά παλιάνθρωποι, κοιτάζοντας μόνον το σαρκίον τους.

Τώρα, πια, μιλάνε δημόσια μόνον οι Τσιόδρες- παπαδιές , οι βρυκόλακες και οι Χαρδαλιάδες. Τα αναλώσιμα πιόνια ενός συστήματος που δίνει ευκαιρίες για πολιτική ανέλιξη εφήμερης δάφνης και ατομικού πλουτισμού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η σαλαμάνδρα της Διεθνούς καθυπόταξης. Ανέβηκαν για να κονομήσουν, να ισοπεδώσουν και μετά να φύγουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως ο πολίτης θα επιβιώσει. Μόνον αντιστεκόμενος, δημιουργώντας κοινωνικούς πυρήνες αυτοπροστασίας. Το πλέον δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι στο «κόκκινο» επίπεδο εντάσσονται, πλέον, Ιωάννινα και Σέρρες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

Τι θα ισχύει σε Ιωάννινα και Σέρρες

Στο Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Σερρών.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

  • Κινηματογραφικές προβολές

  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

  • Μουσικές σκηνές

  • Εστίαση- επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και διέλευσης με όχημα (drive through)

  • Παιδότοποι

  • Κάθε είδους αθλητικών αγώνων και προπονήσεων (επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση)

  • Γυμναστήρια

  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)

  • Λιανεμπόριο

  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

  • Συνέδρια – Εκθέσεις

  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Όσον αφορά τις μεταφορές προβλέπεται: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μεταφοράς, 65% σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι 1 επιβάτης σε taxi, περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 3 άτομα

Η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους (διέπονται από ειδικές διατάξεις κοινών υπουργικών αποφάσεων), ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Pronews
Back to top button