breaking newsΕλλάδα

Φαιδρή δήλωση της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου που υποβαθμίζει τον εθνικό κίνδυνο

Μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση έκανε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εντελώς απροσχημάτιστα υποστήριξε ότι θεωρεί πιο… σημαντικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας από την τουρκική επιθετικότητα, η οποία κατ’ αυτήν είναι απλά δυσάρεστη!

Η εξωφρενική αυτή τοποθέτηση έγινε μάλιστα δημοσίως από την κυρία Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκαλώντας δικαιολογημένα σοκ.

Είναι ανεπίτρεπτο από κάθε άποψη, την ίδια στιγμή που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων και να οδηγήσει σε ανάφλεξη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θεωρεί ότι δεν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό.

Πέρα από την ουσία της δήλωσής της, η οποία προφανώς και δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα, με αυτό το οποίο είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε εντελώς λάθος μηνύματα, την ώρα που και για λόγους συμβολισμού ακόμη όφειλε να αναδείξει σε προτεραιότητα όλων τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και ακεραιότητας.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δυσάρεστη και στα Ελληνοτουρκικά και στην ευρύτερη περιοχή, παρόλο που υπάρχουν τριμερείς και πολυμερείς σχέσεις της Ελλάδας με άλλους συμμάχους και γειτονικές χώρες. Νομίζω όμως ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας!

Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα με τις προτεραιότητες της κυρίας Προέδρου, καθώς αυτό που είπε δεν ήταν απλά ένα «λάθος», ένα «σαρδάμ». Η ακεραιότητα της χώρας μας και των συμφερόντων της δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικό πρόβλημα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η τουρκική επιθετικότητα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την πανδημία, για όποιον Ελληνα έχει ιστορική συνείδηση.

Βέβαια το ερώτημα που ανακύπτει είναι, με βάση και όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τις υποχωρήσεις που γίνονται, μήπως έχουν την ίδια άποψη με την κυρία Σακελλαροπούλου και στην κυβέρνηση, προς την οποία θεωρείται λίαν πιθανό -και ανησυχητικό- να θέλησε η ανώτατη άρχουσα της χώρας να κάνει μια ευνοϊκή προς τη στρατηγική της δημόσια δήλωση…

dimokratianews.
Back to top button