Ελλάδα

Ακnς Τσελεvτnς: Άλλo έvα αισxρo ψέμα για τov Bασιλεα Kωvσταvτivo….

Ακούγεται συνέχεια τις τελευταίες ημέρες από τα τηλεοπτικά και όχι μόνο δίκτυα ότι ο Βασιλιάς Κωσταντίνος «έριξε»  την κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου διότι δεν δεχόταν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης που ήθελε να ορίσει ό πρωθυπουργός. 

Εκεί σταματούν. Όπως συμβαίνει συνήθως στην διαστρέβλωση της Ιστορίας. Η μισή αλήθεια. Και συνεχίζουν “ο κακός Βασιλιάς κλπ.” Κρύβουν γιατί δεν συμφέρει να πουν ότι είχε αυτό το δικαίωμα και έτσι προβλεπόταν από το Σύνταγμα του 1952. 

Δεν λένε όμως ότι το Υπουργείο αυτό ήθελε να το αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου διότι εκείνη την περίοδο γινόταν ανάκριση για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Η υπόθεση αυτή αφορούσε κίνημα αξιωματικών μέσα στο στράτευμα, πράγμα απαγορευμένο, υπό την ηγεσία του ίδιου του γιου του πρωθυπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Η ανάκριση όπως καταλαβαίνουμε θα στρεφόταν και προς τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν ο Κωσταντίνος  ανέφερε στον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να προίσταται αυτός, ως υπουργός, στην ανάκριση εναντίον του γιου του Ανδρέα, αυτός συνέχισε να επιμένει  να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης. 

Ο Κωσταντίνος του αντιπρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης όπως επιθυμεί αλλά την ανάκριση για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, άρα άλλος υπουργός. 

Ο Γεώργιος Παπανδρέου προφανώς επειδή ήξερε την ενοχή του γιου του και ήθελε να τον καλύψει, ούτε αυτό δέχτηκε και παραιτήθηκε.  Από πού λοιπόν εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Κωσταντίνος έριξε την ‘λαοπρόβλητη’ κυβέρνηση ; 

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε την επανεγγραφή της Ιστορίας όπως μας βολεύουν οι αριστερές ιδεοληψίες μας.

Η εμμονή μας σε αριστερά ιδεώδη, ο μικροαστισμός και η βαρβαρότητα με την οποία χειριστήκαμε το θάνατο του Βασιλέως προκειμένου να μην  δυσαρεστήσει την αριστερή πλέμπα, η εκδικητικότητα αλλά και η διαπόμπευση της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο, θα μας κοστίσουν. 

ΥΓ: Βλέπετε, ο αποβιώσας Βασιλεύς δεν ήταν Φλωράκης, η Βαφειάδης, ή κάποια κοκαϊνομανής τηλεπερσόνα για να ταφεί δημοσία δαπάνη….

Akis Tselentis

Back to top button