breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Άνθρωποι με σοβαρές παρενέργειες από τα μpόλια κατά του κορ@νοϊού, περιγράφουν το δράμα που βιώνουν

Πέρα από τις σωματικές βλάβες, αντιμετωπίζουν και την κατακραυγή του περίγυρου τους, καθώς τους αποκαλούν «γουρούνια και ψεύτες» επειδή δεν κάνουν κι άλλες δόσεις…

Κάθριν Πάρκερ, τον Απρίλιο του 2021, έπαθε παρενέργειες μετά το εμβόλιο, της «Johnson & Johnson».

Θέλοντας να βοηθήσει άλλους που υποφέρουν παρόμοιες εμπειρίες, η 49χρονη από την Μινεσότα, ίδρυσε την Ομάδα Υποστήριξης Εμβολίων Τραυματισμού/Παρενέργειες.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, η ομάδα προσέλκυσε 200 μέλη από όλο τον κόσμο «με ιστορίες που είναι σπαραχτικές», ωστόσο οι υπέρμαχοι των εμβολίων έχουν φτάσει στο σημείο να τους αποκαλούν γουρούνια…

Διαβάστε τρεις ιστορίες από αυτές:

Ντόνα Ζακ Άντλει: «Αισθάνομαι σαν μια κούκλα βουντού όπου κάποιος συνεχίζει να με μαχαιρώνει στα διαφορετικά συστήματα του σώματός μου»

Η 64χρονη Ντόνα Ζακ Άντλει, νοσοκόμα από το Κονέκτικατ, είναι συνδιαχειρίστρια της Ομάδας Υποστήριξης Εμβολίων Τραυματισμού/Παρενέργειες. Η ίδια, είναι παράλληλα πτυχιούχος ποινικής δικαιοσύνης και νομικών σπουδών και έχει 33 χρόνια καριέρα στην νοσηλευτική. Είπε ότι ήταν απρόθυμη να κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19 από την αρχή.

«Αντιστεκόμουν για εννέα μήνες γιατί δεν ήθελα να κάνω το εμβόλιο», είπε η Άντλει στο «The Defender». «Είχα περιορίσει τον τρόπο ζωής μου και έκανα όλα τα πρωτόκολλα για να αποφύγω τον COVID», είπε.

Αλλά καθώς ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, Νεντ Λάμοντ, τον Αύγουστο του 2021 έδωσε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους σε μια ευρέως καθορισμένη λίστα εγκαταστάσεων ιατρικής και μακροχρόνιας περίθαλψης να εμβολιαστούν, η Άντλει ενέδωσε και πήρε την πρώτη της δόση του εμβολίου με το σκέυασμα της Moderna, στις 11 Αυγούστου, 2021 και την δεύτερη δόση της στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Εμφάνισε παρενέργειες αμέσως μετά την λήψη και των δύο δόσεων του εμβολίου: «Μετά την πρώτη [δόση] Moderna, είχα έντονο πόνο στην μέση και ένιωθα σαν θρυμματισμένο γυαλί. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τότε ότι πολλοί έχουν αυτό το σύμπτωμα μετά τα εμβόλια.

«[Στις] 17 Σεπτεμβρίου, οκτώ ώρες μετά την δεύτερη δόση Moderna, άρχισα να έχω τα αρχικά συμπτώματα που περίμενα (πυρετός, μυϊκοί πόνοι), [αλλά] ένιωθα πολύ περίεργα και αδύναμα».

Τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν. Σύμφωνα με την Άντλει:

«Ξαφνικά άρχισα να έχω κενά στη μνήμη, πρώτα ελαφρά, μετά χειροτέρεψε. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να δω μικρά γράμματα. Έχω πολλά γυαλιά ανάγνωσης και δοκίμασα πέντε ή έξι ζευγάρια πριν καταλάβω ότι είχα θολή όραση. Αυτή η θολή όραση ήταν σταθερή για τέσσερις μήνες, τόσο κοντά όσο και μακριά».

«Άρχισα να νιώθω σύγχυση και έστειλα μήνυμα στην εγγονή μου ότι αισθάνομαι ότι έχω μια αποσύνδεση του εγκεφάλου. Έχασα την ικανότητά μου να σκέφτομαι σωστά, να κατανοώ και να ακολουθώ τις οδηγίες».

Οι τραυματισμοί που υπέστη η Άντλει και οι συνθήκες που συνεχίζει να βιώνει περιλαμβάνουν βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά, το γαστρεντερικό σωλήνα και την όρασή της. Η ίδια περιέγραψε επίσης εναλλαγή χαμηλής και υψηλής αρτηριακής πίεσης, επεισόδια λιποθυμίας και καρδιακούς παλμούς.

Γαστρεντερικό: Περιέγραψε «διάρροια, έμετο και ξηρότητα για μήνες» και γρήγορες εναλλαγές μεταξύ του αισθήματος πείνας και της μη πείνας και μια συνολική απώλεια της «επιθυμίας να φάω οτιδήποτε για το οποίο είχα λαχτάρα». Είπε ότι ήταν «σαν το φαγητό μου να έμενε στο στομάχι μου και να μην πήγαινε πουθενά».

Πνεύμονες: Είπε ότι βίωσε «επεισόδια βήχα για ώρες με καθαρό φλέγμα» και στην συνέχεια ο βήχας «εξαφανίστηκε ξαφνικά».

Μύες: Περιέγραψε «κάψιμο, πόνο που βράζει, τρομερούς μυϊκούς σπασμούς».

Δέρμα: Περιέγραψε το ξεφλούδισμα του δέρματος στην άκρη των δακτύλων της και ξαφνικούς μώλωπες σε όλο της το σώμα.

Παρουσίασε επίσης διαλείπουσα ξαφνική αδυναμία στους αστραγάλους και τα γόνατά της, κατά διαστήματα διογκωμένους λεμφαδένες και εμβοές που επίσης αρχικά ήταν διαλείπουσες αλλά «φαίνεται να είναι μόνιμες και στα δύο αυτιά». Επίσης, βίωσε μια υποτροπή του Epstein-Barr και συνεχίζει να βιώνει λιποθυμικά επεισόδια.

Κέιτ: «Δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ αν έκανα τη δεύτερη δόση»

Η Κέιτ, μια δασκάλα από τη Μινεσότα που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το πλήρες όνομά της, έλαβε το πρώτο και μοναδικό της εμβόλιο για τον COVID-19, μια δόση Moderna, στις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Η νεαρή γυναίκα είπε στο The Defender ότι αισθάνεται «τυχερή» που δεν έκανε άλλη δόση. Η Kέιτ είπε ότι άκουσε για πολλούς ανθρώπους που είχαν αντίδραση στην πρώτη δόση, αλλά μια πολύ χειρότερη αντίδραση μετά τη δεύτερη δόση. «Δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ», είπε, αν είχε λάβει την δεύτερη δόση.

Αρρώστησε «φοβερά» αφού έκανε το εμβόλιο της Moderna! Είχε «εμβοές, πίεση στο κεφάλι, ζάλη, πόνος στα οστά, δυσκολία στο περπάτημα, διεύρυνση της καρδιάς και κολπική μαρμαρυγή» — και «την πιο σοβαρή αϋπνία της ζωής μου», υπογράμμισε.

Αισθάνεται καλύτερα τώρα από ό,τι τους τελευταίους 16 μήνες και έχει κάνει «πολλές φυσικές θεραπείες», είπε, αλλά πρόσθεσε, «Δεν ξέρω αν η καρδιά μου θα είναι ποτέ η ίδια».

Τα τραύματά της έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να εργαστεί. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οδηγούσα στο πάρκινγκ και σκεφτόμουν, φίλε, τα πόδια μου με σκοτώνουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από αυτό το αυτοκίνητο και να πάω στην δουλειά».

Για την Κέιτ, οι πιο δύσκολες εμπειρίες της με τραυματισμούς από εμβόλια δεν ήταν με γιατρούς, αλλά προέρχονται από «την ψυχολογική πίεση που δέχεσαι από άλλους ανθρώπους».

«Ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται οι άλλοι ήταν τρομερός. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται: «Δεν ξέρω τι λες εσύ, δεν το έχω δει ποτέ σε κάποιον να έχει παρενέργειες. Δεν σε πιστεύουν. Άρα αυτή η συναισθηματική πλευρά είναι δύσκολη».

Άϊμάν: «Δεν έχει μείνει άνθρωπος μέσα μου»

Ο Άϊμάν, ένας γραφίστας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο οποίος ζήτησε επίσης να μην αποκαλυφθεί το πλήρες όνομά του, έλαβε την πρώτη και μοναδική δόση του εμβολίου Pfizer για τον COVID-19 στα τέλη του 2021.

«Μετά από 48 ώρες, είχα αυτό το εύρος καρδιακών παλμών, από την ηρεμία έως τους 160, ξαφνικά, και τρόμαξα», είπε ο Άϊμάν στο The Defender.

Περιέγραψε τι συνέβη αμέσως μετά τον εμβολιασμό του:

«Την επόμενη μέρα, το σώμα μου… μπήκε, δεν ξέρω, πώς να το εξηγήσω; Αν ανοίξω τα μάτια μου, απλά φωνάζω και κλαίω και οδηγούμαι σε παραισθήσεις, κρίση πανικού, άγχος, σκέψεις αυτοκτονίας. Ξαφνικά, αυτές οι σκέψεις, με τον πόνο των νεύρων σαν ηλεκτροπληξία [σε ολόκληρο το σώμα μου, τον νωτιαίο μυελό στον εγκέφαλο… προκαλούσαν δονήσεις και τρέμουλο, και δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Ο μισός εγκέφαλος μου δεν ήταν ικανός να συνδεθεί με την άλλη πλευρά του εγκεφάλου. Έτσι ήταν σαν να έχω ανισορροπία.

Είναι σαν κάτι μη φυσιολογικό… δεν ξέρω τι συνέβη στον εγκέφαλό μου, σαν κάτι πραγματικά μη φυσιολογικό… Περπατούσα και δεν ήξερα πώς να επιστρέψω σπίτι, χρησιμοποιούσα μετά βίας το τηλέφωνό μου στο GPS και μετά επέστρεφα σπίτι με αυτό, παρόλο που έμενα λίγα τετράγωνα πιο πάνω».

Τα τραύματά του επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής του, είπε ο Άϊμάν.

«Έχω υπερβολική απώλεια μνήμης και αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Είμαι γραφίστας, δουλεύω δημιουργικά και ξαφνικά δεν ξέρω ποιος είμαι. Δεν μπορούσα να οδηγήσω. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Έπρεπε να μάθω πώς να τρώω. Δεν ήξερα πώς να κρατάω ένα κουτάλι».

Ο ίδιος περιέγραψε ότι βίωσε ως «άνοια, αποθάρρυνση, αποπροσωποποίηση, αποσύνδεση, όλα αυτά ξαφνικά. Και το κορυφαίο των συμπτωμάτων μου είναι ότι δεν νιώθω το σώμα μου. Δεν νιώθω το πάνω μέρος του σώματος, οπότε δεν υπάρχει αίσθηση εκεί. Δεν έχω αίσθηση στο πρόσωπό μου, στο αυτί μου… οπότε δεν μπορώ να βρω δουλειά. Δεν μπορώ να δουλέψω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. βασικά είμαι ανάπηρος. Απλώς περπατάω μερικά βήματα έξω από το σπίτι μου για να πάω λίγο στο πάρκο και μετά επιστρέφω σπίτι», είπε.

Ο άντρας ανέφερε όλα αυτά τα συμπτώματα στον γενικό ιατρό του και στο κέντρο εμβολιασμών που είχε επισκεφτεί. Ωστόσο, «δεν πρόσφεραν καμία θεραπεία, τίποτα», είπε, εκτός από τη «διάγνωση «άγχους», μια διάγνωση long Covid χωρίς να έχω βγει ποτέ θετικός σε αυτόν, και με παρέπεμψαν σε ψυχολόγο».

Αναλογιζόμενος την τρέχουσα κατάστασή του, ο Άιμαν είπε «Δεν έχω παρελθόν ή μέλλον, μόνο το παρόν. Δεν ξέρω τι έκανα χθες ή σήμερα το πρωί. Απλώς σου μιλάω αυτή τη στιγμή… και μετά, αυτό ήταν», πρόσθεσε. «Δεν έχω τίποτα στο κεφάλι μου, στο μυαλό μου, είναι ανύπαρκτο», είπε…

Πάρκερ: «Μας αποκαλούν γουρούνια»

«Ήταν δύσκολο να μεταδώσουμε τις ιστορίες μας στον κόσμο», είπε η Πάρκερ. «Όπου κι αν στραφούμε, είμαστε αποκλεισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεό μας καταργούνται για “παραβιάσεις κοινοτικών προτύπων”, ενώ πρόκειται για βίντεο πόνου και ταλαιπωρίας.

Μας γελοιοποιούν και μας κοροϊδεύουν ως τρελούς, γουρούνια που διαδίδουν ψέματα και ανθρώπους με ατζέντα να εμποδίσουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο. Ραγίζει την καρδιά μου για το πόσο χαμηλά έχει πέσει η ανθρωπότητα που είναι πλέον είναι εντάξει το να κοροϊδεύεις τα βάσανα των άλλων και να υποβαθμίζεις αυτά που περνούν οι άλλοι».

Το δικό της μαρτύριο

Σε ηλικία 48 ετών, η Κάθριν Πάρκερ είχε μια πλήρη και γεμάτη ζωή: δύο νεαρά ενήλικα παιδιά, μια δουλειά ως διευθύντρια σε μια κατασκευαστική εταιρεία και ως ανεξάρτητη φωτογράφος και φωτορεπόρτερ με ειδίκευση στην φωτογραφία συναυλιών και μουσικής.

Ωστόσο, η ζωή της Πάρκερ σχεδόν σταμάτησε, λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου της Johnson & Johnson COVID-19, την 1η Απριλίου 2021.

«Μέσα σε δύο εβδομάδες μετά την λήψη του πρώτου εμβολίου, άρχισα να έχω χρόνια κόπωση και αϋπνία», είπε ο Πάρκερ στο The Defender. «Πήγα σε μερικούς γιατρούς… και μου είπαν ότι ήταν η εμμηνόπαυση που το προκάλεσε».

Τα συμπτώματα της Πάρκερ επιδεινώθηκαν σημαντικά, αφού έλαβε το ενισχυτικό Pfizer στις 9 Νοεμβρίου 2021. 

«Μέσα σε 2-3 εβδομάδες μετά το αναμνηστικό, τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν και άρχισα να έχω έντονη εγκεφαλική θολούρα και κόπωση», είπε η ίδια.

«Άρχισα να έχω ανεξέλεγκτο τρέμουλο και σπασμούς, ημικρανίες, ομίχλη του εγκεφάλου… σε σημείο που δεν μπορούσα να επικοινωνήσω και δεν μπορούσα να περπατήσω», προσέθεσε.

Τα δύο εμβόλια για τον COVID-19 που έλαβε, σηματοδότησαν μόνο την αρχή ενός μακριού και επίπονου ταξιδιού, κατά την διάρκεια του οποίου η Πάρκερ παρουσίασε έναν αυξανόμενο αριθμό συμπτωμάτων, που διέκοψαν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής της, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας και των προσωπικών της σχέσεων.

Και, όπως συμβαίνει συνήθως με τα θύματα μετά από εμβόλια, οι ανησυχίες της δεν λήφθηκαν επανειλημμένα υπόψη από γιατρούς.

Τα συμπτώματά της – και η απορριπτική στάση μεγάλου μέρους του Ιατρικού Συνδέσμου – την οδήγησαν να ξεκινήσει την Ομάδα Υποστήριξης Εμβολίων Τραυματισμού/Παρενεργειών στο Facebook.

Επιπλέον, έχει παρουσιάσει την προσωπική της ιστορία σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook , YouTube και TikTok , και ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια crowdfunding για να στηρίξει το αυξανόμενο ιατρικό κόστος της.

Η Πάρκερ είπε ότι ξεκίνησε την ομάδα υποστήριξης επειδή «αισθάνθηκε τόσο μόνη που το πέρασε» και για «να επικεντρωθεί περισσότερο στην προσφορά υποστήριξης σε όσους έχουν άμεσες ανάγκες, είτε πρόκειται για συναισθηματική υποστήριξη, πόρους για φαγητό, στέγαση, ενοίκιο, οικονομική βοήθεια και εκπαιδευτικές /ιατρικές πληροφορίες που σχετίζονται με την βοήθεια στο να λάβουν θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή». «Η καρδιά μου ράγισε, βλέποντας τόσους πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν», είπε.

Η ίδια περιέγραψε τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις που βίωσε μετά τους δύο εμβολιασμούς της!

Τα συμπτώματα της περιλαμβάνουν:
  • Χρόνια εγκεφαλική ομίχλη.
  • Χρόνια δυσανεξία στο κρύο και στην ζέστη.
  • Χρόνια, ακραία εξάντληση και κόπωση, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου στις καρέκλες και σε οποιαδήποτε καθιστή θέση εντός 5-10 λεπτών από το κάθισμα.
  • Δυσκολία όταν προσπαθείτε να ντυθείτε/να περπατήσετε/να σταθείτε.
  • Χρόνιοι πονοκέφαλοι.
    Χρόνια ναυτία.
  • Χρόνια κόκκινα και γυαλισμένα μάτια.
  • Χρόνιος πόνος και οίδημα στα χέρια και σε όλο το σώμα.
  • Χρόνιο τρέμουλο στα χέρια
  • Συνεχώς κρύα χέρια και πόδια.
  • Κατάθλιψη και άγχος.
  • Δυσαυτονομία.
  • Τριχόπτωση (η πρώτη της αληθινή ένδειξη ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά», τον Νοέμβριο του 2021).
  • Πόνος στο κεφάλι, με συναισθήματα παρόμοια με αυτά ενός εγκεφαλικού.
  • Απώλεια μνήμης και απώλεια συγκέντρωσης.
  • Μικροτρέμουλο και ένταση σε όλο το σώμα.
  • Ναρκοληψία.
  • Επώδυνη και δύσκολη ούρηση, που σχετίζεται με νεφρικά προβλήματα.
  • Ψευδοπαρκινσονισμός.
  • Γρήγορος καρδιακός παλμός.
  • Εξανθήματα και ραβδώσεις στο δέρμα.
  • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και πόνος στα πόδια.
  • Κουδούνισμα στα αυτιά.
  • Εξάνθημα.
  • Απνοια ύπνου.
  • Δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση κατά τον ύπνο.
  • Τραύλισμα.
  • Σπασμωδικά μάτια.
  • Βρέθηκε επίσης θετική στον ιό Epstein-Barr , παρά το γεγονός ότι «δεν είχε ποτέ μονογονίδιο σε όλη της την ζωή».

Στο βίντεό της στο Facebook , η Πάρκερ είπε ότι είχε μια υπάρχουσα αυτοάνοση ασθένεια, συμβουλεύοντας το κοινό να μην κάνει εμβόλιο για τον COVID-19 εάν έχει τέτοια πάθηση.

Περιέγραψε επίσης πιθανή ηπατική βλάβη, δυσκολία να σηκωθεί και είπε ότι χρειάζεται να κοιμάται κατά μέσο όρο 13 ώρες την ημέρα.

Η Πάρκερ είπε ότι «η προσωπικότητά της έχει αλλάξει», περιγράφοντας τον εαυτό της πως «δεν είναι πλέον τόσο ανάλαφρη ή εξωστρεφής» όπως παλιά…

Prime News

Back to top button