breaking newsΔιεθνή

Η Τουρκία αποκτά στρατιωτική βάση στη Λιβύη – «Νευρικότητα στην Ελλάδα» γράφει τουρκικό ΜΜΕ

«Στρατιωτική βάση στη Λιβύη ιδρύει η Τουρκία», γράφει τουρκικό, φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη για την εκμίσθωση για 99 χρόνια του λιμανιού της Χομς, μεταξύ της πρωτεύουσας Τρίπολης και της πόλης Μισράτα, για να φτιάξει στρατιωτική βάση.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το ειδησεογραφικό δίκτυο TGRT και αναμεταδίδει η ΕΡΤ, «η Τουρκία, η οποία προκαλεί φόβο με τις στρατιωτικές της τεχνολογικές δυνατότητες και κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέγραψε μια συμφωνία που θα έχει έντονη απήχηση στην Ελλάδα».

Μάλιστα, το κείμενο έχει τον τίτλο: «Μία κίνηση από την Τουρκία που θα προκαλέσει νευρικότητα στην Ελλάδα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην στρατιωτική βάση που θα δημιουργηθεί στην περιοχή σχεδιάζεται η εγκατάσταση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και συστημάτων αεράμυνας.

Στο κείμενο υπάρχει και η ανάρτηση στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), όπου πρόεδρος είναι ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί.

«Η Τουρκία νοίκιασε το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Στο λιμάνι που θα παραχωρηθεί στο τουρκικό Ναυτικό και τις Χερσαίες Δυνάμεις της θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση για τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις. Με το λιμάνι που ενοικιάστηκε, η Τουρκία θα διασφαλίσει επίσης προληπτική άμυνα για τις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων» αναφέρεται στην ανάρτηση.

πηγή ieidiseis.gr

 

Back to top button