Διεθνή

Η γεωπολιτική σημασία της φάτνης!

Στο εγγεγραμμένο στο άστρο της φάτνης τρίγωνο συμβαίνει το κοσμογονικό γεγονός της ενανθρώπισης του Θείου. Ὁ ἀχώρητος παντί, πῶς ἐχωρήθη ….ἐν φάτνη …..ἐν γαστρὶ…

Ο Θεός αποκαλύπτεται συγκαταβαίνει ανέκπτωτος κατέρχεται

ο προ των αιώνων εισέρχεται στο χωροχρόνο της ιστορικότητας ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας.

Η φάτνη είναι το συμπίλημα του κόσμου η μικρογραφία του κόσμου μακέτα της ειρήνης. Η φάτνη είναι ένα σημείο αλληλοδιασταυρούμενης συνάντησης του θείου με το ανθρώπινο του επουράνιου με το επίγειο του πνευματικού και του γήινου του εθνικού και του διεθνούς του τώρα και του πάντοτε του νυν και του αεί. Η φάτνη είναι ένα τριεθνές ένα διεθνές σημείο μια ουδέτερη ζώνη όπου συναντιούνται οι φυλές της γης οι αλλόχθονες με τους αυτόχθονες οι ξένοι με τους ντόπιους οι αλλόφυλοι με τους ημέτερους. Η Ισραηλίτισσά Μαριάμ, ο Ιουδαίος ως προς την κατά σάρκα καταγωγή Ιησούς και οι γηγενείς Ιουδαίοι ποιμένες συναντιούνται με τους Μάγους τους ειδήμονες της εποχής τους προερχόμενους από τη Περσία το σημερινό Ιράν.

Η φάτνη επέχει θέση γεωπολιτικού ενδιαφέροντος αφού αυτές οι 2 δυνάμεις Ισραήλ και Ιράν σήμερα εμφανίζονται ως οι κατ’ εξοχήν αντίπαλοι στην ευρύτερη περιοχή στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αντιπαλότητά τους επηρεάζει ανεξίτηλα σε πρώτο πλάνο την Παλαιστίνη,το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ φθάνει ως την Υεμένη και διατρέχει όλο τον κόσμο της διασποράς και επηρεάζει γεωστρατηγικές σχέσεις Δύσης και Ανατολής με τη Ρωσία στο δόγμα της πολιπολικότητας να εντάσσει το Ιράν ως στρατηγικό της σύμμαχο και τις ΗΠΑ να προτάσσουν ως αιχμή δόρατος το Ισραήλ.

Ισραήλ και Ιράν απειλούνται με πυρηνική αλληλοεξόντωση. Η έχθρα τους είναι αντιπαλότητα που εδράζεται σε θρησκευτικά κυρίως κίνητρα. Είναι η αλληλοδιεκδίκηση για τον έλεγχο των ιερών τόπων του Ιουδαϊσμού που συμπίπτουν με αυτούς του ισλάμ στη γη του Ισραήλ-Παλαιστίνης ( βλ. τζαμί Αλ Ακσά-Χρυσό Θόλο που οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι δομήθηκε στα ερείπια του Ναού του Σολομώντα). Είναι η σύγκρουση 2 κόσμων που απαρνήθηκαν τη θεότητα του Ιησού. Και απέβησαν διεστώτα και αντιμαχόμενα στρατόπεδα, έχασαν την μοναδική ιστορία ευκαιρία συμφιλίωσης και συνδιαλλαγής. Όπου ο ειρηνοποιός Χριστός αποβάλλεται επικρατεί η εχθρότητα το μίσος κι αυτό συμβαίνει από την πολιτική την κοινωνική ως και την προσωπική σφαίρα της ιδιωτικής ζωής. Αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή. Όπου λογοκρίνεται κι αποσιωπείται το μήνυμα της ταπεινής φάτνης καὶ το ἐπὶ γῆς εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία επικρατεί η αιματοχυσία η έριδα, η ακατάσχετη διένεξη, ο διαρκής πόλεμος, η εγκληματικότητα, η έξαρση της βίας η ταραχή και η διαταραχή.

Η φάτνη είναι η καρδιά του σύμπαντος κόσμου…..είναι η Ζωοδόχος πηγή της ειρήνης και της ησυχίας, της εσωτερικής γαλήνης κι ανάπαυσης μακαριότητας και ευτυχίας.  

Διπλοῦς ἐτέχθη, Χριστὸς θεός και άνθρωπος. Στο πρόσωπό του επιτυγχάνεται η απόλυτη συνάρμοση των διεστώτων θείου κι ανθρώπινου..

Ως εκ τούτου αποτελεί και τη μοναδική εγγύηση για έναν κόσμο αρμονίας ειρηνικής συνύπαρξης…

Δεν αναζητούμε ηγέτη γιατί έχουμε τον Αρχηγό της ζωής

δεν γυρεύουμε παράταξη ένταξης γιατί ανήκουμε στην διαχρονική κοινότητα της Εκκλησίας στον διαρκώς ανανεούμενο και αενάως διευρυμένο κύκλο των μαθητών του .

δεν θυσιάζουμε τις αρχές και αξίες μας στον σύγχρονο Καίσαρα στον Κοσμοκράτορα Θεό και Αυτοκράτορα  στις αρχές, στις εξουσίες, στους κοσμοκράτορες του σκότους του αιώνος τούτου…….

Ειρήνη χωρίς Χριστό δεν υπάρχει γιατί είναι η μόνη αληθινή εγγυήτρια δύναμη αυτής.. Πρόοδος χωρίς Χριστό δεν υπάρχει θα γυρνάει μπούμερανγκ όπως σήμερα όπου η υποσχόμενη πρόοδος λόγω κλιματικής αλλαγής μας πηγαίνει στην εποχή του ανεμόμυλου και της ανακάλυψης της φωτιάς και η ιατρική μας γύρισε ανεπιστρεπτί στον αναχρονιστικό μεσαίωνα της πολλαπλής μάσκας της καθολικής καραντίνας και των ναζιστικών υποοχρεωτικών παρα-ιατρικών πειραμάτων.

Δημοκρατία χωρίς Χριστό δεν θα έχετε καθώς ο ασύστολος καινοτόμος εκσυγχρονισμός στο όνομα ενός απρουπόθετου ασύδοτου προοδευτισμού που τείνει να γίνει φουτουριστικός θα επιφέρει πάντα στο τέλος το φασισμό την ανελευθερία τα lockdown πάσης φύσεως ελευθερίας το στρατιωτικό νόμο την απαγόρευση κυκλοφορίας την Πανεπιτήρηση..

Ο Πύργος της Βαβέλ καταποντίστηκε…κι αυτοί που ενέσκηψαν στα συντρίμμια του για να τον αναστηλώσουν με νέα υπερπροηγμένα τεχνολογίας υλικά θα καταβαραθρωθούν είτε λαοί είναι είτε υπερδυνάμεις από αυτά.

Ζούμε αυτή τη κατολίσθηση του τεχνολογικού Γυάλινου Πύργου της Βαβέλ 2. Πολλοί εγκλωβίστηκαν σε αυτόν ενώ πολλοί άλλοι καταπλακώθηκαν στα συντρίμμια και αγνοούνται…

dimpenews.com

Back to top button