breaking newsΔιεθνή

Οι Oυκραvovαζi στο Azovstal θελoυν να παραδoθoυν αλλα το Kiεβο τους….ΑΠAΓΟPΕΥΕl ! ! !

Προφανως τους θελει νεκρους…

Πιστευει οτι μ αυτον τον τροπο θα κερδισει οφελη απο ΕΕ και ΗΠΑ….

Και πολυ πιθανον αυτοι τους συμβουλευσαν να φερθουν ετσι…

Η προσφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για όρους παράδοσης στο προσωπικό των νεοναζιστικών εξτρεμιστικών εθνικιστικών ταγμάτων και ξένων μισθοφόρων στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στις 13:00 ώρα Μόσχας την Κυριακή δεν θα ήταν παρά μια χειρονομία pro forma.

Η δήλωση της Μόσχας ανέφερε ότι οι ραδιο-υποκλοπές στο Azovstal – έως και 367 το τελευταίο εικοσιτετράωρο – έδειξαν ότι οι μαχητές βρίσκονταν σε δεινή κατάσταση, χωρίς ουσιαστικά φαγητό ή νερό και ζητούσαν άδεια να αφήσουν τα όπλα και να παραδοθούν, αλλά ” οι αρχές του Κιέβου τους το απαγορεύουν κατηγορηματικά”.

Χθες, ο Denis Pushilin, επικεφαλής της διοίκησης στο Ντόνετσκ, ζήτησε ανοιχτά την «εξάλειψη» των νεοναζί μαχητών που έχουν περιχαρακωθεί στο Azovstal.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει εδάφη βόρεια του Azovstal. Οι μάχες γύρω από το Azovstal συνεχίζονται….Ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν καταλάβει πολλά χωριά στην περιοχή Gulyai-Polye, φέρεται να έχει ξεκινήσει η τελική επιχείρηση.

Αφού εξέπνευσε το τελεσίγραφο βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας TU 22M3 πέταξαν προς το Azovstal.

Το Azovstal είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο της σοβιετικής εποχής, μια πόλη εντός της πόλης της Μαριούπολης. Υπάρχει μια υπόγεια πόλη κάτω από το σοβιετικό εργοστάσιο που περιλαμβάνει πραγματικότητες του Ψυχρού Πολέμου – δομές για να αντέχουν τους βομβαρδισμούς, τους αποκλεισμούς, ακόμη και τα πυρηνικά χτυπήματα. Η ρωσική εκτίμηση είναι ότι το πολύ 2.500 άτομα θα μπορούσαν να χωρέσουν στην υπόγεια πόλη εξοπλισμένα με τεθωρακισμένα οχήματα και ένα τεράστιο οπλοστάσιο όπλων και πυρομαχικών.

Η μάχη για την απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς άρχισε. Ο ρώσικος στρατός προελαύνει σε 3 κατευθύνσεις!!

Η ρωσική πλευρά βιάζεται κάπως να ολοκληρώσει την επιχείρηση στη Μαριούπολη. Οι δυνάμεις εκεί πρέπει να αναπτυχθούν επειγόντως στο μέτωπο του Ντονμπάς. Το Κίεβο, από την άλλη, υπολογίζει στην αναβολή της ρωσικής επιχείρησης, κάτι που του δίνει περισσότερο χρόνο για να ενισχύσει τις δυνάμεις του στο Ντονμπάς.

ήδη μια ρώσικη επίθεση ευρείας κλίμακας άρχισε κατά μήκος της γραμμής Zaporozhye-Kharkov. Ο σκοπός είναι η ολοσχερή περικύκλωση χιλιάδων Ουκρανών ναζί κι ανδρών του τακτικού στρατού στην πρώην Ανατολική Ουκρανία, δυτικό τμήμα του Donbass. Έχουν ήδη αναφερθεί προελάσεις. Η μάχη για την απελευθέρωση όλου του Ντονμπάς άρχισε. Ο ρώσικος στρατός προελαύνει σε 3 κατευθύνσεις ‘Izium, Pospana και Gouliapole. O ρώσικος στρατός απελευθέρωσε την Κρεμίνα..

Το καθεστώς του Κιέβου αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χτυπούν την άμυνα του αντιπάλου στο τμήμα Gulyai-Pole – Bolshaya Novosyolka.

Το κύριο βάρος των εχθροπραξιών πέφτει στην περιοχή των οικισμών Novozlatopol – Lyubimovka.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων στους ουκρανικούς σιδηροδρομικούς κόμβους σε Lozovaya, Pavlograd και Sinelnikovo. Οι τοπικές αρχές αναγνώρισαν το γεγονός της καταστροφής των υποδομών και, ως εκ τούτου, της διακοπής της σιδηροδρομικής επικοινωνίας.Aυτοί οι σταθμοί είναι οι βασικοί κόμβοι για την τροφοδοσία της ομάδας δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς.

 

 

 

Πηγη

Back to top button