breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πιλoτoι καταγγέλoυν ότι αφoτoυ εμβoλιάστnκαν παρoυσiασαv πρoβλnματα υγεiας…

Aισθανήκαμε ότι πίσω από την εφαρμογή του εμβολιασμού υπήρχαν διακυβεύματα ανώτερα από τα αεροπορικά ” καταγγέλλουν οι Γάλλοι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας Stéphane, Patrick και Laurent.Κάποιοι από αυτούς έχασαν τις δουλειές της μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αφού παρουσίασαν παρενέργειες όπως πιστοποίησαν και οι γιατροί….

( σσ αν δεν κάνω λάθος γιατί βγαίνουν και με αλλοιωμένη φωνή ο πρώτος πιλότος που καταθέτει αναφέρει ότι έχουμε πολλούς συναδέλφους που παρουσίασαν προβλήματα υγείας και που πέθαναν)

Ο Patrick, ο Stéphane και ο Laurent, μέλη της κολεκτίβας “Navigants Libres”, είναι πιλότοι και κυβερνήτες αεροσκαφών (commandants de bord) αντίστοιχα. Κατ’ εξαίρεση, οι καλεσμένοι μας – ο Stéphane είναι παρών στο πλατό μας ενώ ο Laurent και ο Patrick παρεμβαίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης – καταθέτουν ανώνυμα. 

«Όλοι θα προτιμούσαμε να καταθέσουμε μη καλυμμένο πρόσωπο ή ακόμη και να μην χρειαστεί να καταθέσουμε καθόλου (…) Όλοι γνωρίζουμε ότι το θέμα του εμβολιασμού και των παρενεργειών είναι πολύ ευαίσθητο. 

Θα προτιμούσαμε να καταθέσουμε ανοιχτά, αλλά οι πιλότοι υπόκεινται σε υποχρέωση εχεμύθειας (μιλούν υπό την κάλυψη ανωνυμίας) Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε στα πιλοτήρια για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Το κάνουμε σήμερα με τη δική μας ελεύθερη βούληση ως πολίτες», εξηγεί ο Stéphane.

«Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο τομέας των αερομεταφορών «ήταν σε αναμονή, σαν εγκεφαλικά νεκρός ασθενής. Αναβίωσε με το άνοιγμα των συνόρων μέσω του εμβολιασμού, που ήταν μια θαυματουργή λύση για τον αεροπορικό κλάδο και την οικονομία γενικότερα (…) Όλοι ακολούθησαν, ως ένας άνθρωπος, αυτό το θεϊκό δώρο, αυτή τη θαυματουργή λύση. Δυστυχώς, μετά από αυτό το απροσδόκητο, ήρθαν οι παρενέργειες», οικτίρει ο Laurent, καπετάνιος.

Ο Πάτρικ από την πλευρά του εξήγησε ότι η ετήσια ιατρική του εξέταση, υποχρεωτική για τους πιλότους, ήταν σαφής. «Όλα ήταν εντάξει. Ένα μήνα αργότερα, εμβολίστηκα για να διατηρήσω τη δουλειά μου ως πιλότος. 

Έξι μέρες αργότερα, έκανα ένα τσεκ απ και συνειδητοποίησα ότι έχω πρόβλημα με την καρδιά. Εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο δεν μπορώ να δουλέψω. Έχασα την άδειά μου και είμαι κολλημένος στο σπίτι περιμένοντας να μπορέσω να βρω όλες μου τις ικανότητες για να πετάξω ξανά», ελεεινολογεί τον εαυτό του. 

Ερωτηθείς για τη σχέση μεταξύ του εμβολίου και των παρενεργειών, ο Πάτρικ εξηγεί ότι αυτό «αναφέρθηκε από τον γιατρό της αεροπορίας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε λύση για αυτό. Έγιναν αρχεία για την αναφορά αλλά παρέμεινε χωρίς συνέχεια. Νομικός κανένας», λέει με παράπονο. 

Μια «διπλή ποινή» για αυτούς τους κυβερνήτες και πιλότους, που αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν για να εργαστούν αποδεχόμενοι τον κίνδυνο να υποστούν «προβλήματα στην υγεία [τους]», που έχασαν επίσης τη δουλειά τους: «Όποιος λέει απώλεια εργασίας σημαίνει οικονομική απώλεια και όλοι έχουμε οικογένειες για να τραφούν».

Ένας αναπόφευκτος εμβολιασμός σύμφωνα με τον Stéphane, ο οποίος μαρτυρά «ότι είχαμε την αίσθηση ότι υπήρχαν υψηλότερα διακυβεύματα, τα οποία ξεπερνούσαν τον αέρα, για να εφαρμοστεί ο εμβολιασμός σε εμάς, μονομερώς και ταυτόχρονα».

 

πηγη

Back to top button