Διεθνή

ΑΚΕΛ: τι εμποδίζει τον Χριστοδουλίδη και την κυβέρνηση να προβούν σε δήλωση καταδίκης του Ισραήλ; Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος μιας χώρας που μέρος της τελεί υπό ξένη κατοχή και ο λαός της έχει υποστεί βίαιο εκτοπισμό να σιωπά στα σχέδια του Ισραήλ;

ΑΚΕΛ: Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος μιας χώρας που υφίσταται κατοχή να σιωπά μπροστά στα σχέδια του Ισραήλ; (σσ και κατ΄επέκταση πως είναι δυνατόν η Ελλάδα που ένα τμήμα του ελληνισμού κατεχόμενο να σιωπά στα άνομα σχέδια του Ισραήλ;)

Ολομέτωπη επίθεση σε σχέση με την αλλοπρόσαλλη στάση του ΠτΔ στο θέμα της εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του καυτηριάζοντας τη στάση της Κυβέρνησης στα όσα συμβαίνουν εδώ και μήνες στη γειτονιά μας.

Αναλυτικά:

Πέραν από τα συνεχιζόμενα επί τρεις μήνες μαζικά εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, καθημερινά αποκαλύπτονται οι περαιτέρω σχεδιασμοί της ισραηλινής κυβέρνησης. Η διεθνής κοινότητα αλλά ακόμα και παραδοσιακοί υποστηρικτές του Ισραήλ καταδικάζουν τις απαράδεκτες δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και των υπουργών του Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριχ αντίστοιχα, για «εθελοντικό εκτοπισμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας». Υπάρχουν δημοσιεύματα για μυστικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών αξιωματούχων για εκτοπισμό κατοίκων της Γάζας στο Κονγκό και σε άλλες χώρες. Τέτοιες προθέσεις ισοδυναμούν με σχεδιασμό εθνοκάθαρσης κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η κυπριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί σιωπή ακόμα και τώρα. Πέραν από τους ασπασμούς μεταξύ Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Β. Νετανιάχου και την έκφραση πλήρους στήριξης σε αυτόν, η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εκφράσει τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Την ώρα που σειρά κρατών, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, αλλά ακόμα και στενοί σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν καταδικάσει αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, τι εμποδίζει τον κ. Χριστοδουλίδη και την κυβέρνηση του να προβουν σε δήλωση καταδίκης; Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος μιας χώρας που μέρος της τελεί υπό ξένη κατοχή και ο λαός της έχει υποστεί βίαιο εκτοπισμό να σιωπά; dialogos

dimpenews.com

Back to top button