breaking newsΔιεθνή

Βραζιλία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων μετά από την κατάρρευση μιας πολυκατοικίας στην Παουλίστα, κοντά στο Ρεσίφε στη βορειοανατολική Βραζιλία, καθώς τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες στα συντρίμμια και αναζητούν μια γυναίκα και δύο παιδιά που αγνοούνται στην καταστροφή που σημειώθηκε χθες.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές και συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία της πολιτείας Περναμπούκο, έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ηλικίας 5 έως 45 ετών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν ζωντανές δύο έφηβες και μια 65χρονη γυναίκα.

Το κτίριο είχε κριθεί ακατάλληλο

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το τριώροφο κτίριο, που γειτνίαζε με ένα μεγάλο συγκρότημα κατοικιών, είχε κριθεί ακατάλληλο. Το 2010 τα διαμερίσματα εκεί είχαν σφραγιστεί λόγω κινδύνου κατάρρευσης του κτιρίου αλλά καταλήφθηκαν παράνομα, πρόσθεσε η Πολιτική Προστασία.

Τον Απρίλιο, ένα άλλο κτίριο στην ίδια κατάσταση κατέρρευσε στην Ολίντα, που βρίσκεται ακόμα στην πολιτεία Περναμπούκο, σκοτώνοντας έξι άτομα.

Prime News.

Back to top button