breaking newsΔιεθνή

Πέθανε στα 127 του ο «γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο» στην Βραζιλία

Ο «γηραιότερος άνδρας του κόσμου», που «άρεσε να πίνει λίγο», πέθανε στη Βραζιλία σε ηλικία 127 ετών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Jose Paulino Gomes πέθανε στο σπίτι του στο Corrego do Cafe, σε μια αγροτική περιοχή της Pedra Bonita, στην πολιτεία Minas Gerais, στις 28 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Cartorio Silva, το μοναδικό γραφείο μητρώου στην Pedra Bonita και το πιστοποιητικό γάμου του το 1917, γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1895. Δηλαδή, γεννήθηκε πριν από τον αγώνα Proms, τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου ράγκμπι και την ανακάλυψη των ακτίνων Χ.

Ο νομικός σύμβουλος του Cartorio Silva, Willyan Jose Rodrigues de Souza, είπε: «Σύμφωνα με τα αρχεία, παντρεύτηκε σε ηλικία 22 ετών. Υποτίθεται ότι γεννήθηκε όντως πριν από το 1900. Οι άντρες τότε σπάνια παντρεύονταν στα 17».

Αν τα λεγόμενα αυτά είναι αλήθεια, ο Χοσέ θα ήταν το γηραιότερο γνωστό πρόσωπο στον κόσμο.

Η τρέχουσα κάτοχος του ρεκόρ, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, είναι η Ισπανίδα Maria Branyas Morera, η οποία είναι 115 ετών.

Η εγγονή του Jose, Eliane Ferreira, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Εδώ στην ύπαιθρο, οι άνθρωποι συνήθως καταγράφονται όταν είναι μεγαλύτερα.

«Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με εσφαλμένη τεκμηρίωση. Αλλά αυτή έδειξε ότι ήταν νεότερος από ό,τι θεωρούταν. Υπάρχει μια κυρία κοντά που είναι 98 ετών και λέει ότι τον ήξερε όταν ήταν μόλις μικρό αγόρι.

«Τότε θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την ηλικία του και αναζητήσαμε πληροφορίες στο ληξιαρχείο για να μάθουμε τι είναι σωστό.

Σίγουρα ήταν πάνω από 100 ετών, τουλάχιστον 110. Τώρα πρέπει να μάθουμε πώς θα καταγραφεί στο πιστοποιητικό θανάτου».

Ο Χοσέ, που δούλευε ως δαμαστής ζώων, έχει μείνει χήρος και αφήνει πίσω του επτά παιδιά, 25 εγγόνια, 42 δισέγγονα και 11 τρισέγγονα.

Η Eliane είπε: «Ήταν πολύ απλός, πολύ ταπεινός. Η μοναδικότητά του ήταν ότι δεν του άρεσε τίποτα βιομηχανοποιημένο, μόνο πράγματα από την επαρχία και τη φύση γενικότερα. Μεγάλωνε κοτόπουλα, γουρούνια… Το φαγητό του ήταν όλο από εδώ και έπρεπε να καλλιεργηθεί και να προέρχεται από εδώ. Και πάντα φυσικά του άρεσε να πίνει λίγο».

Μια άλλη εγγονή του, η Fabiola Oliveira, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Πριν από τέσσερα χρόνια, σταμάτησε να καβαλάει άλογα. Για περίπου ένα μήνα, ήταν στο κρεβάτι…Θα αφήσει πίσω του πολλές ιστορίες και αναμνήσεις για όλους μας».

Σύμφωνα με την οικογένειά του, η αιτία θανάτου του Χοσέ ήταν πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, πιθανότατα λόγω της μεγάλης του ηλικίας αλλά δεν είναι σαφές εάν τα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες εξετάζει τους ισχυρισμούς για τα χρόνια του.

Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο Corrego dos Fialhos στην Pedra Bonita στις 29 Ιουλίου.

Πέθανε στα 127 του ο «γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο» στην Βραζιλία .

Back to top button